Tko su vozači kamiona koji zagorčavaju život osobama s invaliditetom u Splitu?

Vozači Konzuma koji snadbijevaju njihove prodavaonice na gradskoj tržnici Pazaru svoje kamione u pravilu ne parkiraju na dostavnom punktu, već zatvore veći broj parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom

Bahatost vozača kamiona Konzuma koji dostavljaju robu prodavaonicama u Hrvojevoj ulici u Splitu izaziva svakodnevno problem osobama s invaliditetom. Njihovi nadređeni vjerojatno nisu upućeni u neprimjereno ponašanje vozača, ali bi svakako trebali što prije reagirati i, ako već ne sankcionirati svoje zaposlenike, onda ih barem upozoriti da više ne parkiraju kamione na parkirna mjesta predviđena za osobe s invaliditetom.
Nakon što su u Ulici kralja Tomislava u Splitu izbrisana parkirna mjesta za osobe s invaliditetom, te na inicijativu Udruge PINO uz dogovor s gradom Splitom pet mjesta prelocirano ispred Đardina i pet mjesta u Hrvojevu ulicu javljaju se svakodnevno problemi koji onemogućavaju parkiranje osobama s invaliditetom. Vozači Konzuma koji snadbijevaju njihove prodavaonice na gradskoj tržnici Pazaru svoje kamione u pravilu ne parkiraju na dostavnom punktu koji je uredno označen, već na mjesto vidljivo na fotografiji. Tako zatvore veći broj parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom te svojim parkiranjem tjeraju i pješake s trotoara na cestu.
"Volonteri udruge PINO, koji kontroliraju tko se parkira na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom, u nekoliko navrata pozvali su policiju s kojom imamo korektnu suradnju te nakon dolaska djelatnika policije koji bi napisali kaznu vozačima kamiona, oni dalje nastavljaju s bezobzirnim parkiranjem. Jedan od volontera Udruge doživio je i verbalni sukob s djelatnikom Konzuma, pri čemu je reagirala policija koja je evidentirala verbalni napad i vrijeđanje člana udruge PINO. Vozači Konzum-ovih kamiona rade nekoliko prekršaja tj. ne poštuju dozvoljeno vrijeme dostave, parkiraju na nedozvoljenom dijelu Hrvojeve ulice i zatvore dva do tri parkirna mjesta za osobe s invaliditetom koji ne mogu izaći sa parkinga kada to žele ili se ne mogu parkirati na označena mjesta. Konzum-ovi kamioni tako stoje i po nekoliko sati, iako imaju vlastita električna kolica za dostavu i istu mogu obavljati sa dostavnog punkta koji je udaljen oko deset metara, ali oni to jednostavno ne žele",  izjavio nam je predsjednik udruge PINO Split Petar Periš.

B. Ravlić