Dubrovnik: Osnovana Mreža udruga za osobe s invaliditetom

Na konstituirajućoj sjednici, simbolično u pet minuta do podne, potpisan je protokol o suradnji Udruga osoba s invaliditetom Grada Dubrovnika za osnivanje Mreže udruga

 

U Dubrovniku je 14. lipnja osnovana Mreža udruga za osobe s invaliditetom – DUMOSI. Na konstituirajućoj sjednici, simbolično u pet minuta do podne, potpisan je protokol o suradnji Udruga osoba s invaliditetom Grada Dubrovnika za osnivanje Mreže udruga. Protokol su potpisali predstavnici Udruga: DUSAB, Slatki život, RinaMašera, Poseban prijatelj i Lukjernica.

Za koordinatore Mreže Udruga pod nazivom DUMOSI (Dubrovačka mreža udruga za osobe s invaliditetom) izabrani su Željko Jaković i Anna Pažin. O razlozima osnivanja i ciljevima rada Mreže DUMOSI će upoznati pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživa Brčića, od kojeg će biti zatražena potpora i suradnja. Prvi korak Mreže za osobe s invaliditetom je javljanje na natječaj Ministarstva Europskog socijalnog fonda ”Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020.

"DUMOSI će u suradnji s nadležnim gradskim odjelom i predstavnicima gradske uprave u narednom periodu zatražiti i održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi Mreža udruga za osobe s invaliditetom s gradskim vijećnicima raspravila i zatražila provođenje ciljeva iz Strategije za izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom grada Dubrovnika u 2015.-2020. godini, a lobirat ćemo i za potrebe, koje nisu predviđene u strategiji, a u svezi demencije i duševnih bolesnika", navodi se u priopćenju Mreže udruga.

"Potpisivanjem Protokola o suradnji Udruge osoba s invaliditetom i njihovi obiteljski njegovatelji i Udruge djece s teškoćama u razvoju i njihovi roditelji iz Grada Dubrovnika su ostvarile jedan od ciljeva iz Strategije Grada Dubrovnika, a to je poticati razvoj mreže i udruživanje i drugih udruga OSI u skladu sa zajedničkim interesima u provođenju projekata i programa, te pozivaju druge srodne udruge da im se pridruže", stoji u priopćenju.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti