Zagreb: Ustanova URIHO poziva na tradicionalnu jednodnevnu Likovnu koloniju

Cilj kolonije je okupljanje likovnih stvaralaca različitih poetika  radi stvaranja umjetničkih djela i druženja. Radovima nastalim na koloniji opremit će se radni prostori Ustanove, a dio će se pokloniti donatorima i sponzorima

 

Likovna kolonija "URIHO 2018"   održat će se u subotu, 30. lipnja 2018., na adresi  Avenija Dubrovnik  5, Novi Zagreb.

Ljetna slikarska kolonija ustanove URIHO  postala je tradicionalno godišnje okupljanje likovnih umjetnika iz Hrvatske i Regije te značajan kulturni događaj za njezine zaposlenike. Koloniju organiziramo u suradnji s portalom za vijesti i umjetnost Akademija-Art.

Cilj kolonije je okupljanje likovnih stvaralaca različitih poetika  radi stvaranja likovnih djela i druženja. Radovima nastalim na koloniji opremit će se radni prostori Ustanove a dio će se pokloniti donatorima i sponzorima. Sudionici kolonije  biraju temu i slikarski materijal prema svojim afinitetima (platno; akrilne ili uljane boje, papir; akvarel ili pastelne boje) a organizator priprema okrepu i objed. 

Organizatori  mole umjetnike da kistove, špahtle, palete, podloge za slikanje i ostale „specifičnosti“ ponesu sa sobom.

S obzirom na to da je broj sudionika ograničen potrebno je potvrditi svoj dolazak na Email: uriho-galerijasunce@uriho.hr, ili telefonom na broj: 01/ 643 0060 ili  SMS-om na broj: 091/44 24 665 (Vesna Ivetić).

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti