Hrvatska dočekuje Vatrene: Kako su zaposlenici ustanove URIHO u šahovnicu odjenuli bana Josipa Jelačića

Za dizajn se pobrinula Irena Rački, događaj su popratili francuska nacionalna TV kuća te britanski BBC, a njihovi reporteri nisu krili oduševljenje kreacijom vrijednih i talentiranih djelatnica ustanove URIHO

 

Iako je naša nogometna reprezentacija doživjela poraz u finalnom okršaju protiv Francuske, zajedništvo, ponos i ljubav ponovno su ujedinili Lijepu našu, kao i cijelu dijasporu.

Tako je glavni zagrebački Trg bana Josipa Jelačića, prema procjenama policije, okupio više od 35 tisuća ljudi, koji su obučeni u 'kockaste' dresove, šalove i kape, uz baklje i pjesmu, ogrnuti hrvatskim zastavama, proslavili najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa. Ostali gradovi također nisu zaostajali.

Srebrna reprezentacija u glavni grad stiže danas oko 14 sati, nakon čega će se u autobusu zaputiti prema centru Zagreba. Za jučerašnje praćenje finala i današnji doček naših Vatrenih svečano je pripremljen i kip bana Josipa Jelačića na središnjem zagrebačkom trgu, koji je obučen u plašt s hrvatskom šahovnicom te crvenu kravatu i grb na kapi, po prijedlogu gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Naime, još prošlog četvrtka djelatnici Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO zamoljeni su za hitno postupanje u kreiranju i šivanju, tako da su nakon sastanka u petak u Gradskom poglavarstvu  marljivo popodne istog dana sve odradili kako bi sve bilo spremno za doček. Za dizajn i kreaciju pobrinula se Irena Rački iz URIHO-a, a za šivanje radnice te ustanove. U nedjelju ujutro, od 8 do 9 sati, ban je obučen u njihovoj pratnji, uz pomoć djelatnika iz Grada Zagreba. Osim novinarke In Portala, događaj su popratili francuska nacionalna TV kuća te britanski BBC, a njihovi reporteri nisu krili oduševljenje kreacijom vrijednih i talentiranih djelatnica ustanove URIHO.

“Ovo je povijesni trenutak. Neka svatko od nas da svoj obol, od srca, kako najbolje zna. Oni koji nisu u mogućnosti doći, neka stave hrvatske zastave i obilježja na svoje stanove i kuće. Neka se vidi da nas ima i da dišemo kao jedno”, izjavile su Urihove djelatnice.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti