Udruga ‘I djeci s ljubavlju': Danijel Subašić veliki je vratar, ali još veći čovjek

Neponovljivi vratar hrvatske reprezentacije podržao je projekt 'Želimo vježbati vid' kojemu je cilj senzibilizacija društva o problemima s kojima se susreću djeca s oštećenjem vida

 

"Željeli bi se javno zahvaliti na podršci vrataru naše nogometne reprezentacije  Danijelu Subašiću što je iz Rusije poslao majicu s natpisom podrške nacionalnog projekta 'Želimo vježbati vid' koji provodi Udruga '… i djeci s ljubavlju' iz Rijeke", stoji u priopćenju Udruge, potpisanom od strane tajnice Ide Serdarević.

Da podsjetimo, Udruga '...i djeci s ljubavlju' na čelu s predsjednicom Liviom Mjeda nastavlja s projektom kojeg je pokrenula u 2017. godini – 'Želimo vježbati vid', a kojem je cilj podizanje svijesti, edukacija građana, senzibilizacija društva i javnosti o važnosti vida, problemima s kojima se susreću roditelji djece s poteškoćama vida, kao i sama djeca, te problematici slabovidne djece, kao i omogućiti slijepima, slabovidnima i osobama smanjene pokretljivosti bolju uporabu i pristupačnost zgradama i prostorima, otkrivanje i evidentiranje djece s poteškoćama vida, individualni rad, edukacija i zapošljavanje stručnog kadra, zatim pokretanje vlastitog kabineta za vježbanje vida u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, kao i nabavka potrebne opreme za kabinet.

U Republici Hrvatskoj prema podacima HZZJZ-a iz 2017. godine registrirano je 17.979 osoba, čiji je uzrok invaliditeta sljepoća i znatna slabovidnost. Prati se broj osoba s oštećenjem vida, ali samo kod onih kod kojih postoji invaliditet temeljem tog oštećenja.

Udruga '...i djeci s ljubavlju'  u sklopu nacionalnog projekta ‘Želimo vježbati’ pokrenula je u mjesecu ožujku humanitarnu akciju sakupljanja čepova, čija sredstva su namijenjena opremanju kabineta za vježbanje vida, prvog takvog u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.

Akcija sakupljanja čepova trajat će do kraja 2018. godine. U tu svrhu otvorena je stranica na društvenoj mreži: #zelimovjezbativid, info mob: 097 611 64 00.

Klaudija Klanjčić