Nova Gradiška: Udruga osoba s intelektualnim teškoćama 'Suncokret' dobila novčanu donaciju iz Njemačke

"Koliko znam, kombi koji Udruga Suncokret ima nije u najboljem stanju, pa sam u Herzogenaurachu i o tome razgovarao. Imam obećanje da će donirati i kombi", kazao je Marko Lončar

 

Novogradiščanin Marko Lončar, koji je radni vijek proveo u njemačkom gradu Herzogenaurachu, posjetio je u srijedu Udrugu za osobe s intelektualnim teškoćama 'Suncokret' iz Nove Gradiške. Predsjednici Kati Vukšić uručio je novčanu donaciju od 500 eura koje je poslala Udruga katoličkih žena iz Herzohenauracha, objavio je portal Novagra.hr.
"Bio sam u Herzogenaurachu kada se održavala manifestacija slična našem Novogradiškom glazbenom ljetu. Udruga katoličkih žena me pitala za Udrugu Suncokret“, kako rade i kakve imaju potrebe. Rekao sam da im je potpora uvijek potrebna. Organizirale su na toj manifestaciji akciju i kazale da će dio prikupljenog novca odvojiti i za Udrugu Suncokret. Odvojile su 500 eura koje sam uručio predsjednici udruge Kati Vukšić. Ovo je simbolična potpora koja će sigurno udruzi dobro doći. Koliko znam, kombi koji Udruga Suncokret ima nije u najboljem stanju, pa sam u Herzogenaurachu i o tome razgovarao. Imam obećanje da će donirati kombi u dobrom stanju", kazao je Lončar.
"Zahvalna sam prijateljima iz Herozogenauracha koji nas se često sjete i podupiru naš rad. Veoma je važno prijateljstvo koje s njima gajimo godinama i što nas uvažavaju. Ne prođe ni jedna godina da našu udruge ne pomognu sa barem tisuću eura i s tim novcem registriramo naš kombi. Radosni su zbog toga članovi naše udruge, udomitelji, djeca i njihovi roditelji", rekla je predsjednica udruge Kata Vukšić za portal Novagra.hr.
"Dodala bih da smo dobili i donaciju od časne sestre Cecilije koja je bila ravnateljica Doma 'Moj bližnji' u Okučanima, a sada je u Zagrebu. Časne sestre su prodavale slike umjetnika iz našeg kraja i prikupljali novac za četiri udruge. Nama su uplatile 5.000 kuna. Puno se zahvaljujem časnima sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti