Vesela loptica: Škola tenisa za djecu s teškoćama u razvoju

Program je osmišljen i prilagođen djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom sa željom da se postignu razni terapijski ciljevi ovisno o stupnju invaliditeta

Udruga roditelja djece s posebnim potrebama "Vesela loptica“ Zagreb organizira tenis program za djecu s teškoćama u razvoju na tenis terenima TK "Chromos“ na Savici. Teniski program obuhvaća teniski vrtić, tenisku igraonicu, školu tenisa i terapijski tenis. Program je osmišljen i prilagođen djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom sa željom da se postignu razni terapijski ciljevi ovisno o stupnju invaliditeta (djeca sa motoričkim poremećajima, djeca sa sniženim intelektualnim sposobnostima, djeca sa poremećajima u ponašanju, djeca sa poremećajima govorno-glasovne komunikacije, djeca sa poremećajima pažnje ADD/ADHD, djeca sa oštećenjem sluha te djeca sa višestrukim teškoćama).
Trajanje rada, izbor reketa i opreme, kao i način osiguravanja osobe tijekom rada na teniskom terenu prilagođava se individualnom stanju svakog korisnika.
Termini i raspored tenis programa-škole tenisa kao i radno vrijeme prilagođavaju se prema vremenskim uvjetima, mogućnostima dolaska te broju zainteresiranih korisnika. Rad na terenu provodi se u grupama od troje do šestero djece.
Cilj ovog programa je promicanje, razvoj i unapređenje kvalitete života djece s teškoćama u razvoju kroz druženje, zabavu i učenje teniskih vještina. Tenis kao vid terapije za djecu s teškoćama u razvoju ima fizikalni, psihološki, socijalni i edukacijski učinak.
Program je počeo 10. 08. 2013. godine, više informacija možete dobiti na telefon 091 444 1990.

B. Ravlić

Foto: Igor Kralj/PIXSELL