Dolores Kamenar Čokor prekinula prosvjed nakon intervencije Anke Slonjšak

"Nemam i dalje posao, ali uspjela sam senzibilizirati javnost na temu zapošljavanja osoba s invaliditetom. I stoga mi nije žao zbog prosvjeda ovdje na otvorenom s ocem", kaže Dolores Kamenar Čokor

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Anka Slonjšak i njezina zamjenica sastale su se s predstavnicima Grada Ludbrega vezano uz prosvjede Dolores Kamenar Čokor.
Kako prenosi službeni internetski portal Grada Ludbrega, pravobraniteljica Slonjšak ocijenila je kako u konkretnom slučaju, kad je riječ o poštivanju zakona, gradonačelnik Dubravko Bilić nije napravio nikakve greške jer se Dolores Kamenar Čokor nije javila na natječaj. Što se tiče zapošljavanja, naglasila je kako je bitno da se Dolores Kamenar Čokor javlja na natječaje koji su sukladni njezinim kompetencijama i sposobnostima.

"Ovdje sam kako bih dodatno senzibilizirala lokalnu vlast o zakonodavstvu i zakonodavnim okvirima koje moraju poštovati sukladno Ustavu i zakonu te međunarodnim konvencijama.“, poručila je Anka Slonjšak.

Nakon sastanka prosvjednici su odlučili ukloniti ležaljke smještene ispred gradske uprave.

"Prema preporuci pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, javljat ću se na natječaje sukladno svojim kompetencijama. Nemam i dalje posao, ali uspjela sam senzibilizirati javnost na temu zapošljavanja osoba s invaliditetom. Sada će više i Grad Ludbreg i druge institucije i ustanove obratiti pažnju na tu tematiku. I stoga mi nije žao zbog dana provedenih ovdje na otvorenom s ocem. Bitku nastavljamo voditi preko institucija.“ rekla je Dolores Kamenar Čokor.

Na sastanak se osvrnuo i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić

"Zaključili smo da će Grad Ludbreg učiniti sve da ispoštuje i zakonske norme i konvencije koje obvezuju Hrvatsku, pa tako i Grad Ludbreg u segmentu zapošljavanja. Naravno da ćemo to raditi u skladu sa zakonom i proračunskim mogućnostima. Razgovarali smo i o radu udruga koje se brinu o pravima osoba s invaliditetom i načinu pomoći osobama s invaliditetom i njihovu uključivanju u svakodnevni život zajednice", zaključio je Dubravko Bilić.

B. Ravlić

Foto PIXSELL