Spinraza Run: Savez društava distrofičara poziva na utrku za podizanje svijesti o spinalnoj mišićnoj atrofiji

SMA je bolest koja uzrokuje slabljenje mišića kao i vitalnih organa, a Spinraza je lijek koji usporava razvoj ove bolesti i time omogućuje produljenje života

 

Savez društava distrofičara Hrvatske (SDDH) u suradnji sa udrugom članicom, Društvom distrofičara Zagreb (DDZ) organizira 8.rujna 2018. atletsku utrku SPINRAZA RUN, na RŠC Jarun, otoku Trešnjevka. 
Cilj utrke je podizanje svijesti o liječenju spinalne mišićne atrofije (SMA). SMA je bolest koja uzrokuje slabljenje mišića kao i vitalnih organa, a Spinraza je lijek koji usporava razvoj ove bolesti i time omogućuje produljenje života. Iako je ovaj lijek od nedavno uvršten na listu lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, nije odobren svima. Lijek je odobren za mlađe od 18 godina koji nisu na respiratoru.
SDDH je nacionalni savez koji umrežava 28 udruga koje djeluju na području Republike Hrvatske, dok Društvo distrofičara Zagreb  okuplja osobe bolesne od progresivne mišićne distrofije i srodnih mišićnih i neuromišićnih bolesti, na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a u cilju poboljšanja kvalitete življenja svojih članova.
Start dječje utrke je u 10.30 sati - duljina staze 500 m, a startarina je besplatna.
Start glavne utrke je u  11 sati - duljina staze 6.500 m (kružna), a startarina iznosi 80 kuna.
Uplate se vrše na žiro račun Saveza društava distrofičara Hrvatske:
IBAN: HR92 2340009 1110039995, s naznakom: Utrka, Ime i prezime
Na natjecateljskoj utrci mogu nastupiti svi stariji od 16 godina. Svi trče na vlastitu odgovornost. Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja cestovnih atletskih utrka.
Prijava je pravovaljana po uplati kotizacije i prihvaćanjem pravila.
U slučaju nedolaska na utrku, uplaćeni novac se ne vraća. 
Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. 
Prvih troje muških i ženskih natjecatelja dobivaju poklon paket i medalje, a svi natjecatelji dobivaju finišersku medalju po završetku utrke. 
Startni brojevi preuzimaju se 2 sata prije početka utrke u startnom prostoru.
Suglasnost roditelja za dječju utrku potpisuje se prilikom preuzimanja startnog broja. Prije, za vrijeme i nakon utrke druženje uz glazbeni program i nastup Vokalne skupine DDZ.
Prijave na sljedećem linku: goo.gl/forms/GMZ1SLn6lLzrQh9q1.
Božica Ravlić

 

Povezane vijesti