FB Humanitarci Zagreb: Apel za donacije radi kupnje drva za zimu

"Ako ste ikako u mogućnosti uplatiti koju kunu za ovu potrebu, naš žiro račun će vam biti jako, jako zahvalan", objavljeno je na Facebook profilu Humanitarne udruge FB Humanitarci Zagreb

 

"Zima je na vratima, većina naših korisnika ulazi u teže razdoblje za život. Razdoblje hladnoće i vlage. Našim korisnicima koji se griju na drva kupovina ogrjeva za zimu je užasan izdatak. Ako ste ikako u mogućnosti uplatiti koju kunu za ovu potrebu, naš žiro račun će vam biti jako, jako zahvalan. Molimo samo da nam stavite opis plaćanja 'donacija-drva', a mi ćemo kao i uvijek transparentno prikazati koliko drva je tko dobio, te opet zamoliti naše korisnike i za pokoju fotografiju", objavljeno je na Facebook profilu Humanitarne udruge FB Humanitarci Zagreb.

Udruga se unaprijed zahvalila svima koji će se opet odazvati: "Svjesni smo toga da ste upravo izdvojili puno kako bi naše školarce opremili školskim priborom. Kao i vlastite. No, drva za ogrjev se kupuju sada, pa ukoliko je kome ostalo još kojih 20, 30 kuna u novčaniku, hvala!"

Pripremljeni su i opisi situacija obitelji kojima žele ove godine pomoći pri nabavi drva za ogrjev: "Sve su to obitelji, naši registrirani korisnici. One za koje smo nekada imali i akcije za prikupljanje pomoći i one kojima pomažemo ponekad kada im se ukaže potreba pa tako i sada. Metar drva kod njihovih pilara je u prosjeku 300 kuna. S tim podacima ćemo moći zaista konkretno i ciljano raditi na tome. Vas kao i uvijek ponovo molimo da razmišljate na način da je vaših 10 kuna jako puno i da je zaista samo ništa premalo."

Iz udruge apeliraju da se podijeli post, eventualno preuzme inicijativa, da se razgovara u okolini te da se eventualno postave kutijice u uredu za prikupljanje.

"Držimo se one gdje ima volje ima i načina i pitati ništa ne košta", istaknuli su.

Ujedno su zamolili: "Znate li za kakvu tvrtku koja bi eventualno pripomogla novčanom donacijom, svakako nam javite da im se pošalje službeni upit, obzirom da se bojimo da samo od fizičkih osoba nećemo biti u mogućnosti prikupiti 25.000 – 30.000 kuna, koliko je potrebno da bi svima omogućili taj minimum drva za ogrjev koliko im treba."

Istaknuto je da imaju izračun prema kojem bi im za prvu ruku trebalo cca 90 metara drva: "To je onaj minimum, nekima po pet metara, obiteljima sa više članova deset."

IBAN žiro računa Udruge FB Humanitarci je: HR4824020061100677079, SWIFT ESBCHR22.

Pod poziv na broj samo unesite ili 99 ili 00, opis plaćanja "donacija-drva".

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti