UDRUGA BOLJE SUTRA: Osobe s invaliditetom na tržištu rada kroz projekt KopriVITA

"Educirali smo deset osoba s invaliditetom za rad u socijalnom poduzeću za proizvodnju tjestenine s koprivama", rekla je Marija Mraz te istaknula kako je kupljena oprema za proizvodnju vrijedna nešto više od sto tisuća kuna


U prostoru koprivničkog Kampusa održana je konferencija za medije u organizaciji Udruge za osobe s invaliditetom 'Bolje sutra', Kampusa i Grada Koprivnice na kojoj je ujedno potpisan Ugovor kojim Kampus Udruzi 'Bolje sutra' na korištenje daje prostor za potrebe realizacije projekta KopriVITA. Riječ je o projektu koji ima za cilj stvaranje preduvjeta za uključivanje soba s invaliditetom na tržište rada na području grada Koprivnice.
- Drago mi je što Kampus kao tvrtka polako opravdava svoju ulogu i ostvaruje rezultat koji smo zacrtali, a to je stavljanje u funkciju objekata na prostoru bivše Vojarne. KopriVITA je sigurno jedan od koraka prema ostvarenju tog cilja. Moram naglasiti da s Udrugom Bolje sutra imamo jako dobru suradnju i rado podržavamo njihov rad koji ima veliku ulogu u uključivanju osoba s invaliditetom u zajednicu - rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik te napomenuo kako Grad, osim, kroz ovaj projekt, Udrugu 'Bolje sutra' podupire i kroz realizaciju ostalih projekata koje povode  i  za potrebe realizacije istih im je Grad Koprivnica u ovoj godini odobrio sredstva u iznosu od 42.300 kuna.
Gradonačelnik je istaknuo kako je upravo posebno ponosan na ovaj projekt jer zahvaljujući njemu u Koprivnici će se još snažnije pokrenuti socijalno poduzetništvo.
Zbog novog prostora zadovoljni su i u Udruzi osoba s invaliditetom 'Bolje sutra'.
- Morali smo puno preduvjeta zadovoljiti da bismo danas mogli govoriti o socijalnom poduzetništvu. Također, želim podsjetiti da su nam ovaj projekt pomogli pisati službenici Grada Koprivnice. Zahvaljujući projektu dobili smo nešto više od pola milijuna kuna i ostvarili sve preduvjete za osnivanje socijalnog poduzeća. Educirali smo deset osoba s invaliditetom za rad u socijalnom poduzeću za proizvodnju tjestenine s koprivama - objasnila je Marija Mraz te istaknula kako je kupljena oprema za proizvodnju vrijedna nešto više od sto tisuća kuna.
Udruga je na korištenje dobila zgradu pod kućnim brojem 17. Riječ je o zgradi nekadašnjeg restorana.
- Na korištenje je ustupljeno nešto više o 202 metara četvornih. Prostor je dan na korištenje na period od pet godina i Udruga ima mogućnost da u roku od tih pet godina stavi prostor u funkciju - objasnio je Igor Bajalica, direktor Kampusa.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti