PAZIN: Održan 6. Festival sporta i glazbe za osobe s invaliditetom

"Jedna od vrijednosti koju Pazin potiče i koja je definirana u Strategiji razvoja sporta i rekreacije Grada 2017. – 2021., dostupnost je sporta svima, bez ograničenja", rekao je gradonačelnik Renato Krulčić


Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin organiziralo je u pazinskom Društvenom centru Veli Jože šesti Festival 'Sport i glazba' na kojem je sudjelovalo pedesetak članova društva osoba s tjelesnim invaliditetom iz Pazina, Rovinja i Buzeta, korisnice Dnevnog boravka za starije osobe Pazin i korisnici Doma za odrasle osobe Motovun.
Nakon pozdravnih riječi predsjednice Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin Patricije Hrvatin sudionicima se obratio pazinski gradonačelnik Renato Krulčić naglasivši kako je jedna od vrijednosti koju Grad Pazin potiče i koja je definirana u Strategiji razvoja sporta i rekreacije Grada Pazina 2017. – 2021., dostupnost sporta svima, bez ograničenja. Iskazao je zadovoljstvo održavanjem ovog festivala sporta i rekreacije namijenjenog osobama s invaliditetom. Nakon želja za uspješno natjecanje i ugodno druženje simboličnim rušenjem čunjeva na visećoj kuglani festival su zajedno otvorili gradonačelnik Krulčić i Hrvatin.
Tijekom festivala natjecatelji su se okušali u četiri discipline: bacanju lopte u koš, gađanju kolutovima, rušenju čunjeva na visećoj kuglani i igranju pikada. U visećoj kuglani najviše je uspjeha imala Zdenka Medić (DOSTI Pazin), za njom je bio Tihomir Srblin (Udruga osoba s posebnim potrebama Pazin), a treći Mikele Presel (DTI Buzet) U pikadu je pobijedio Ivan Horina (DOSTI Pazin), drugi je bio Mikele Presel (DTI Buzet), a treći Ujčić Alojz (DOSTI Pazin).
U gađanju kolutova najpreciznija je bila Jolanda Zović (GDCK dnevni boravak Pazin), za njom Alojz Ujčić (DOSTI Pazin), a trećeplasirani je bio Vitomir Vuković (Dom Motovun). Vuković je bio i najuspješniji u bacanju loptice u koša. Druga je u toj disciplini bila Zdenka Medić (DOSTI Pazin), a treća Ana Bajok (Ada - Doi Rovinj).
Nakon natjecanja i predaje medalja slijedio je zajednički ručak uz druženje i pjesme Domskog banda iz Doma za odrasle osobe Motovun. Cilj ovog festivala je da se osobe s invaliditetom s različitim stupnjem i vrstom invaliditeta uključe u sportsko-rekreativne aktivnosti, razmjene svoja životna iskustva, da kroz rekreaciju budu zdraviji i pokretniji, da podigne kvaliteta njihova života i da se uspješno integriraju u sportski i društveni život zajednice u kojoj žive. 
Anita Blažinović