LOOLY BOO: Brend odjeće prvi u Hrvatskoj za kampanju angažirao djecu s Down sindromom

Ideja je krenula od Martine i Larise, mama malih modela Kristijana i Laure, koje su se bez imalo zadrške obratile za suradnju brendu LOOLY BOO, čiji im se dizajn sviđao već neko vrijeme

 

Kristijan Vuković (3) i Laura Filipaj (3) su postali prvi modeli s Down sindromom u modnoj kampanji odjeće za djecu u Hrvatskoj.

Sudjelovali su u snimanju i predstavljanju nove kolekcije za jesen/zimu 2018. godine. Oni su zgodni, talentirani i odlično se snalaze pred kamerama. Pravi su manekeni i trendseteri koji su uživali noseći modne kreacije.

Svijet mode i marketinga nije rezerviran samo za djecu i odrasle bez teškoća. Ljepota ima mnogo lica te svatko od nas ima "ono nešto".

- Ovim projektom želimo poručiti svima da djeca s Down sindromom imaju svoje mjesto u svim aspektima naših života. Oni su simpatični i snalažljivi te mogu sve samo ako im pružimo priliku i podršku - poručuju iz LOOLY BOO.

- Laura i Kristijan su nas naučili kako izgleda najtopliji i najnježniji zagrljaj, naučili su nas kako se boriti za sebe i ispravne životne vrijednosti te kako uvijek ostati pozitivan i sretan. Hvala im na tome - objavio je LOOLY BOO na Facebook stranici.

Ideja je krenula od Martine i Larise, mama malih modela Kristijana i Laure, koje su se bez imalo zadrške obratile za suradnju brendu LOOLY BOO, čiji im se dizajn sviđao već neko vrijeme i ubrzo je stigao pozitivan odgovor.

Modna kampanja starta s prvim danom listopada. Mame njome žele pridonijeti promjeni percepcije javnosti o osobama s Downovim sindromom.

- Vjerujemo da će se budućnost osoba sa poteškoćama u razvoju promijeniti ako i same tvrtke počnu vrednovati vrijednost kojom ova skupina ljudi može doprinijeti u samom oglašavanju - kažu mame.

Ovih dana tako ćete na gradskim ulicama i društvenim mrežama možda naletjeti na lica dvoje obično neobičnih klinaca koji vole glazbu, ples, plivanje, životinje... Laura i Kristijan prijatelji su koji se čupaju i vole, blistaju pred kamerama, a sada kao malene zvijezde rade nešto veliko za sve svoje prijatelje.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti