UDRUGA OSVIT: Međunarodni stručni skup 'Zapošljavanje za sve - Employment for all' u Zadru

Bogat program ponudit će predavanja brojnih stručnjaka iz Hrvatske i Europe, koji će sudionicima omogućiti uvid u nova zakonska rješenja u području profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom

 

Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i OSVIT – Udruga ustanova, drugih pravnih osoba i građana koji provode profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Hrvatske pozivaju zainteresiranu javnost na 14. Međunarodni stručni skup u Zadru 'Zapošljavanje za sve - Employment for all'.
Ove se godine jedno od utjecajnijih događanja za stručnjake u području profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom održava od 25. do 26. listopada, na poznatoj lokaciji u dvorani Adriana Falkensteiner Hotela u Zadru. I ovogodišnji, 14. Međunarodni stručni skup, održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.
Bogat program ponudit će predavanja brojnih stručnjaka iz Hrvatske i Europe, koji će sudionicima omogućiti uvid u nova zakonska rješenja u području profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom. Međunarodni skup osvrnut će se na presudnu ulogu poslodavaca, kao neizostavnog partnera u provođenju komplementarnih programa i mjera sustava. Poslodavci će kroz vlastite primjere analizirati ključne čimbenike koji prethode stvaranju uvjeta za uspješno zapošljavanje osoba s invaliditetom na otvorenom tržištu rada.
Dio programa 14. Međunarodnog stručnog skupa posvećen je gostima vodećih europskih institucija u ovom području, koji će predstaviti svoje najbolje organizacijske i poslovne prakse. Među brojnim predavanjima ističe se panel - na kojem će panelisti  Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Instituta za razvoj tržišta rada, poslodavaca i neprofitnog sektora - objasniti i približiti rezultate dosadašnjih promjena u sustavu, izazove s kojima se susreću u radu i smjernice za daljnji razvoj.
Više informacija o 14. Međunarodnom stručnom skupu u Zadru na web stranici osvit-zadar.eu, kao i obrazac za prijavu.
Izvor: zosi.hr

 

Povezane vijesti