PAS JE SPAS Indiegogo kampanja Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet

Budući da je pas pomagač često djelić sreće koji nedostaje, u udruzi su si 2015. godine postavili ambiciozan cilj – besplatno dodijeliti 30 pasa pomagača obiteljima djece s teškoćama u razvoju

 

Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet već 28 godina osigurava besplatno školovanje pasa te pomoć i podršku obiteljima sa psom pomagačem, aktivno promoviraju humanu ulogu pasa pomagača te se bore da pas pomagač bude besplatno dodijeljen svakoj obitelji i osobi koja ga želi i treba.

Budući da je obiteljima pogođenim nesrećom i bolesti pas pomagač često djelić sreće koji nedostaje​, 2015. su si postavili ambiciozan cilj – besplatno dodijeliti 30 pasa pomagača obiteljima djece s teškoćama u razvoju i njihovim ostalim korisnicima.

Trenutno skupljaju sredstva za nabavu i školovanje 27. psa superjunaka - za Ivana i njegovu obitelj.

- Ivanu je pas spas. Njegov život i život njegove obitelji obilježeni su​ fizičkim i mentalnih lomovima nastalim kao posljedica teške prometne nesreće,​ koja je tom mladom čovjeku donijela težu pokretljivost, motoričke teškoće, epileptične napade i nesigurnost u kretanju - stoji u opisu kampanje.

- Ivanu treba pas pomagač, vlastiti superheroj, da mu bude oslonac pri kretanju, kao pomoć pri podizanju i donošenju predmeta  te kao pomoć prije i poslije epileptičnih napada. Darujući Ivanu psa pomagača, darujemo mu poboljšanu mobilnost, sigurnost i socijalnu interakciju s okolinom, utjecat ćemo pozitivno na njegovo psihičko stanje, kako bi i dalje uspješno radio te brinuo o svojoj obitelji – apeliraju iz udruge za školovanje pasa vodiča.

Indiegogo kampanja otvorena još 18 dana, a dosad je skupljeno 1.517 dolara od 8.000 dolara, koliko je potrebno za obuku psa pomagača.

Stranica kampanje nalazi se na www.indiegogo.com/projects/pas-je-spas-yellow-harness#/, a osim donacijom, pomoći možete i širenjem glasa ili aktivnim uključivanjem u zajednicu na Facebook stranici Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti