Kako ostvariti suradnju s ustanovom URIHO

PITANJE N. L. (50) Javljam se kao poslodavac koji, iako bih želio, trenutno nemam dovoljan broj zaposlenih osoba s invaliditetom. Stoga državi plaćam potrebnu naknadu. 


Imam informaciju prema kojoj bih sa suradnjom s ustanovom  URIHO bio oslobođen plaćanja naknade za premali broj zaposlenih osoba s invaliditetom. Jesu li to točne informacije i koje bi bile prednosti suradnje s URIHO-om za moje poslovanje?
ODGOVOR
: Zaključenjem Ugovora o poslovnoj suradnji u svrhu ispunjenja zamjenske kvote, poslodavac, u cilju ispunjenja obveze kvotnog zapošljavanja, može nabaviti robe ili usluge iz proizvodnog asortimana zaštitne radionice URIHO koje su mu potrebne u poslovanju.

Novost u Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, od 30. kolovoza 2018. godine, predviđa izjednačavanje iznosa kaznenog doprinosa od 1.031,94 kune i iznos naručene robe od ustanove URIHO. Prednosti suradnje s URIHO-om za vaše poslovanje su sljedeće: Umjesto plaćanja naknade dobivate proizvode potrebne za vaše poslovanje, u iznosu mjesečnog kaznenog doprinosa po nezaposlenoj osobi s invaliditetom. Visoka kvaliteta roba i usluga ustanove URIHO. Mogućnost individualnog pristupa proizvodnji artikala za vaše poslovanje (amblem ili logo na vašoj radno-zaštitnoj odjeći, proizvodima tiska i kartonaže, kožna galanterija, ortopedija, keramički proizvodi, metalna galanterija, oglašavanje na In-Portalu).

Važno je naglasiti kako se najava zamjenskog ispunjenja kvote dostavlja u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora i vrijedi od mjeseca u kojem je zaprimljena, za razliku od prijašnjeg zakona kad se za ispunjenje zamjenske kvote trebalo najaviti mjesec dana ranije. Stoga umjesto plaćanja kaznenog doprinosa naručite proizvode i usluge iz njihova asortimana. Na poveznici issuu.com/urihozagreb/docs/katalog_za_web  možete prelistati on-line katalog kompletnog proizvodnog programa, a najprodavanije modele možete nabaviti i na web shopu: www.shop.uriho.hr.

In Portal

 

Povezane vijesti