JURAJ BONAČI Centar za odgoj i obrazovanje objavio fotografski natječaj pod sloganom 'I mi to možemo'

Osobama s intelektualnim teškoćama najčešće su uskraćene aktivnosti svakodnevnog života, sportovi, hobiji i druženja jer ih se smatra drugačijima

 

Centar za odgoj i obrazovanje 'Juraj Bonači' Split objavio je natječaj za izbor fotografija pod nazivom 'I mi to možemo'. Cilj ovog natječaja je osvijestiti sugrađane kako su i osobe s intelektualnim teškoćama dio društva našeg grada.
Osobama s intelektualnim teškoćama najčešće su uskraćene aktivnosti svakodnevnog života, sportovi, hobiji i druženja jer ih se smatra drugačijima, a zapravo se svakog dana bore za svoju mrvu neba. Oni podjednako kao i mi zaslužuju uživati prava koja im omogućuju društvenu uključenost i prihvaćanje.
"Upravo kako bi poslali poruku o različitosti među ljudima, različitostima u njihovim sposobnostima, vještinama, intelektualnim kapacitetima, osobnostima i interesima, pred sudionike ovog natječaja stavljamo izazov.
Želimo da i sudionici natječaja uđu u njihov svijet, pruže si priliku da ih upoznaju u njihovoj dubini i fotografijom pokažu da i oni to mogu.
Na svojim fotografijama prikažite kako osobe s intelektualnim teškoćama nemaju nikakve posebne potrebe, već univerzalne ljudske potrebe za ljubavlju, pripadanjem, učenjem, stvaranjem, življenje – poručuju iz Centra Juraj Bonači.
Potrebno je samo pratiti uvjete natječaja u svega par koraka:
– Svatko može poslati do 10 fotografija
– Fotografije se šalju do 23. studenog 2018. na mail i.mi.to.mozemo@gmail.com 
– U mailu je potrebno navesti i svoje podatke i kontakte te svaku poslanu fotografiju označiti rednim brojem od 1 do 10
– Veličina pojedine fotografije ne smije prelaziti 2 MB
– Fotografije trebaju slati poruku o različitosti među ljudima, njihovim kvalitetama i mogućnostima. Također trebaju naglašavati mogućnosti i jake strane osoba s intelektualnim teškoćama.
Odabrane fotografije biti će postavljene na izložbi povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 3. prosinca 2018. Najbolje fotografije biti će nagrađene paketom proizvoda koji se izrađuju u okviru Odjela za pružanje socijalnih usluga osobama s intelektualnim oštećenjima – Firule. Nakon navedene izložbe fotografije će biti izložene u javnim ustanovama i školama kako bi širile poruku autora.
Uzmite fotoaparate u svoje ruke i sudjelujte u podizanju svijest našeg društva", poručuju organizatori, 
Za dodatne informacije možete kontaktirati Janinu Pavić Jadrić na email: janina.pavic@gmail.com, mob: 098 827 365 ili 021/ 532 969.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti