INTERVJU, DANIJELA VIDAS Komentari da sam u Zvijezdama zbog sljepoće su očekivani

'Kad ste osoba s invaliditetom na nekom  natjecanju, ili vas kuju u zvijezde ili popljuju, sredine nema, a moj nastup je bio korektan, s čim se složio i žiri', kaže Danijela

 

Danijela Vidas rođena je prerano te je zbog toga postepeno gubila vid, a potpuno je oslijepila s četiri godine, dok njezina sestra blizanka ima cerebralnu paralizu. Danijela dolazi s Otoka Raba, ali se sa sedam godina preselila u Zagreb te krenula u školu za slijepe i slabovidne osobe Vinko Bek. Iako joj je bez obitelji, koja i dalje živi na Otoku, u početku bilo jako teško, brzo se snašla i priviknula na život u Zagrebu. Povod razgovora je Danijelin nastup u RTL showu Zvijezde, u kojem je nastupila s pjesmom Mije Dimšić 'Život nije siv'.

Danijela, recite nam za ponešto o sebi, čime se bavite u životu, osim pjevanjem?

- Imam 24 godine, podrijetlom  sam s Otoka Raba i studiram Poslovnu ekonomiju u Zagrebu. Od šestog razreda skijam u Skijaškom klubu za osobe s invaliditetom Sljeme, sviram klavir, a od nedavno idem i na plesne radionice.

Koliko se dugo bavite pjevanjem?

- Meni glazba u životu predstavlja jako puno jer pjevam cijeli život. Pjevala sam i na brojnim školskim pjevačkim natjecanjima te sam tu uz različite bendove stekla dosta iskustva i još više zavoljela glazbu. Smatram da glazba oplemenjuje čovjeka. Kada pjevaš, uvijek moraš dati cijelog sebe u pjesmu i na neki način proživjeti sve stihove da bi do publike stigla ta emocija.

Natjecateljica ste RTL-ovog showa Zvijezde -  je li vam to prvi javni nastup i jeste li se pri prijavljivanju  bojali da vas uopće neće uzeti u obzir zbog sljepoće?

- Ovo mi nije prvi javni nastup, već sam ranije pjevala u javnosti, počevši od školskih priredbi i Festivala jednakih mogućnosti pa sve do pojedinih talent show natjecanja. Iskreno, gdje god dođem malo imam strah da neću biti prihvaćena zbog sljepoće, strah je bio prisutan i ovaj put, ali prošla sam i dobila priliku da pokažem svoje mogućnosti.  Moram napomenuti da imam potpuno iste obaveze kao i ostali kandidati.

Kako komentirate insinuacije pojedinaca da ste prošli dalje u show samo zbog sljepoće, a ne pjevačkog talenta?

- Insinuacije o prolasku zbog sljepoće siju ljudi koji me ne poznaju i takvih komentara će uvijek biti bez obzira na to kako nešto otpjevam ili napravim. Negativne komentare sam očekivala i znam se nositi s njima. Kad ste osoba s invaliditetom na nekom  natjecanju, ili vas kuju u zvijezde ili popljuju, sredine nema, a moj nastup je bio korektan, s čim se složio i žiri.

Odabrali ste Ninu Badrić za mentoricu, što je presudilo pri odabiru?

- Ninu sam odabrala jer smatram da ima velikog iskustva, kvalitetna je pjevačica od koje mogu puno naučiti te ima brojne hitove koji mi se sviđaju. Vrlo je jednostavna i draga.

Otkrijte nam planove za budućnost, privatne i poslovne?

- Ono što trenutno znam je da želim završiti fakultet i svakako ozbiljno nastaviti razvijati svoje pjevačke sposobnosti.

Razgovarala: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti