FB HUMANITARCI ZAGREB Božićna humanitarna akcija za socijalno ugrožene mališane

I ove su godine FB Humanitarci zamolili djecu da napišu pismo sa svojim željama Djedu Božićnjaku

 

Humanitarna udruga FB Humanitarci Zagreb započinje ovogodišnju akciju 'Neka Božić bude svima 2018.', koju organiziraju već osmu godinu zaredom.

Ističu da svi koji su se prijavili za 'kumstvo' određenom djetetu trebaju predati darove najkasnije do 10. prosinca.

- U ovo predbožićno vrijeme voljeli bi za naše obitelji složiti lijepe božićne pakete hrane i darova za djecu. Uz osnovno (ulje, trajno mlijeko, šećer, tjestenina, riža i sl.) želimo za njih sakupiti i orahe, grožđice, mak, rum, vanilin šećer, prašak za pecivo, suhi kvasac, čokoladu za kuhanje, čokoladu u prahu, slatko vrhnje, šećer i pudinge u prahu, kokos brašno, majonezu, margarin, krastavce, grašak, konzervirano voće i još mnogo toga, kako bi zaista osjetili duh blagdana i sami mogli za svoje najmilije pripremiti kolače i ostale delicije. Uglavnom, sve ono što i sami sebi kupujemo. I naravno, puno slatkiša – poručuju organizatori.

I ove su godine zamolili djecu da napišu pismo sa svojim željama Djedu Božićnjaku.

- Darovi i igračke ne moraju biti skupi, bitno nam je da su novi, da svako dijete zna da je dobilo dar samo za njega. Ovo su posebni blagdani i voljeli bi im pokušati ispuniti želje. Puno im znači sam proces raspakiravanja igračaka. Slobodno ih zapakirajte u lijepi papir, ako želite možete i neku poruku napisati za one malo veće, jer manja ionako vjeruju da im darove donosi Djedica/Isusek. Samo vas molimo svakako uvijek označite za koje je dijete dar (ime i redni broj) te po mogućnosti vrijednost dara zbog knjiženja – poručuju iz Udruge.

Ujedno ističu: - Darovne kartice trgovačkih centara, pogotovo one City Centra One i Arena centra - gdje je veliki izbor dućana, NewYorkera, C&A, DM-a ili Mullera su nam se proteklih godina pokazale kao idealan dar za tinejđere (+15) obzirom da si na tim mjestima mogu kupiti šminku, kozmetiku, tenisice, garderobu ili nešto treće, nešto što će si sami izabrati po svom ukusu. Kao i uvijek prikupljamo i one klasične darovne kartice, kako bi si obitelj pred sam blagdan mogla kupiti svježeg mesa, voća i povrća, te svega što im još treba - Konzum, Lidl, Kaufland i sl.

Napominju također da će pokušati darovati oko 60 obitelji: - Puno je to djece; od onih najmanjih, preko tinejđera pa do već onih koji su skoro i sami odrasli i da je "Neka Božić bude svima" nama najveća i najzahtjevnija akcija.

Donacije se zaprimaju svaki ponedjeljak i četvrtak te prvu subotu u mjesecu, u malom prostoru Udruge na Lašćini, Lašćinska cesta 114, od 18 do 19 sati, u garaži lijevo. Dogovara se i jedno dežurstvo koji dan u prijepodnevnim satima, ali o tome će se naknadno obavijestiti.

Iz Udruge mole da se naznači ime djeteta ukoliko se radi o namjenskom poklonu ili/i paketu i po mogućnosti okvirna vrijednost dara, jer se svaka donacija knjiži u materijalnoj vrijednosti.

Vezano za Garden Mall u Dubravi, obavještavaju da će biti postavljena košarica za prikupljanje namirnica, o čemu će javiti koji dan ranije: - Ukoliko obavljate svoju kupovinu baš tamo, ne zaboravite kupiti i ubaciti koju namirnicu za obitelji obuhvaćene ovom akcijom.

Vezano za Tisak varijantu napominju: - Također, kao i uvijek, igračke, poklone i manje donacije hrane možete poslati sa vašeg na naš kiosk Tiska: "FBH Zagreb", Rebar 2a, 10000 Zagreb, šifra Tiska: 900690 ZG – KOZJAK.

Klaudija Klanjčić