ZAGREBAČKI INOVACIJSKI CENTAR Novčana potpora od 15.000 kuna za udruge 'Smješak za sve' te 'Progovori autizam - širi ljubav'

"Cilj nam je osnažiti roditelje i djecu kroz razvoj njihovih potencijala. Važnu ulogu mogu odigrati volonteri, koji osposobljeni ulaze u obitelj te kroz igru grade socijalne vještine onih kojima je pomoć potrebna", rekla je Nataša Bahun, predsjednica udruge 'Progovori autizam – širi ljubav'


Zagrebački inovacijski centar (ZICER), u okviru EU projekta CROWDfunding to mainSTREAM innovation (CrowdStream), provodi pilot akciju kroz koju startupovima i društvenim poduzetnicima pruža podršku u pripremi i provedbi crowdfunding kampanje.
Projekt je s provedbom započeo krajem 2016. godine. Glavni cilj mu je poboljšati učinkovitost poslovne podrške za spin-off, start-up i društvena poduzeća pri pristupu kvalitativnim alternativnim izvorima financiranja.
Kako bi se konkretno pomoglo u ostvarenju ovoga cilja, u rujnu je pokrenut natječaj 'Kroz CrowdStream do crowdfunding kampanje'. Nakon prvog selekcijskog kruga izabrano je deset najboljih kandidata koji su u ZICER-u kroz intenzivnu edukaciju stekli znanja i upoznali alate za uspješno pokretanje crowdfunding kampanje, javlja portal Zimo.hr
U ZICER-u su se pred stručnim žirijem i ostalom zainteresiranom javnosti predstavili finalisti ovoga natječaja.
U zaista jakoj konkurenciji izdvojila su se dva najbolja projekta koja su ostvarila potporu za snimanje crowdfunding kampanje u vrijednosti 15.000 kuna.
Riječ je o projektu 'Danas sam tu! Za tebe!' udruge za promicanje potreba djece i mladih 'Smiješak za sve' i projektu 'Progovori autizam-širi ljubav' - Inkubator asistenata udruge 'Progovori autizam – širi ljubav'.
- O pokretanju crowdfunding kampanje razmišljali smo i ranije, no kroz edukaciju koju smo ovdje prošli saznali smo mnoge korisne informacije i upoznali se s alatima za realizaciju kampanje. Crowdfunding smatramo budućnošću financiranja. Očekujemo kako ćemo kroz kampanju prikupiti sredstva te pokazati široj zajednici vrijednost prihvaćanja onih koji su na rubu društva, promovirati volontiranje i poslati poruku kako još uvijek postoje mnogi koji vjeruju u dobro i bolje - istaknula je Marija Jergović, predsjednica udruge 'Smiješak za sve' po završetku natjecanja.
- Cilj nam je osnažiti obitelji – roditelje i djecu, pri razvoju njihovih potencijala. Važnu ulogu ovdje mogu odigrati mladi ljudi – volonteri, koji osposobljeni ulaze u obitelj te kroz igru rade i grade socijalne vještine onih kojima je pomoć potrebna. Vjerujem kako ćemo crowdfunding kampanjom prikupiti sredstva za još bolji rad - dodala je Nataša Bahun, predsjednica udruge 'Progovori autizam – širi ljubav.
Anita Blažinović