KLINIKA ZA PSIHOLOŠKU MEDICINU U tijeku humanitarna akcija prodaje kreativnih radova

Sav prihod, kao i svake godine, ide Klinici za daljnji razvoj kreativnih radionica, odnosno kupnju materijala, budući da radne terapije služe rehabilitaciji i liječenju

 

Klinika za psihološku medicinu Kliničkog bolničkog centra Zagreb na lokaciji Rebro organizirala je od utorka, 4. prosinca 2018., humanitarnu akciju kojom omogućava svojim korisnicima mogućnost prodaje kreativnih radova.

Sav prihod, kao i svake godine, ide Klinici za daljnji razvoj kreativnih radionica, odnosno kupnju materijala, budući da radne terapije služe rehabilitaciji i liječenju.

Prilikom posjete i kupnje, naišli smo na Tomu i Mariju, koji su napomenuli da bi im donacije jako dobro došle kako bi namjestili Odjel Klinike u kojoj su trenutno, a gdje je potrebno kupiti kuhalo i televiziju radi ugodnijeg boravka pacijenata. Tijekom dana izmjenjuje se nekoliko korisnika Klinike za štandom pri ulaska u Kliniku, kako bi svi odaslali poruku zajedništva, potpore i povezanosti.

Inače, korisnici Klinike, od kojih su neki branitelji i stradali civili iz Domovinskog rata, te oboljeli od raka i tumora, primaju se po deset na Odjelu. Mogu biti smješteni na istom od dva do tri tjedna, a ovisno o težini slučajeva i do četiri tjedna i duže.

Izložba kreativnih radova trajat će sve dok se ne prodaju svi proizvodi.

Klinički bolnički centar Zagreb je najveća bolnička ustanova u Republici Hrvatskoj, a ujedno i najveća baza kliničke nastave Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Bolnicu su osnovale vlasti NDH 1942. godine. U sklopu Kliničkog bolničkog centra Zagreb djeluju 30 Klinika i Kliničkih zavoda, Banka krvi iz pupkovine, Centar očne banke, Centar za bolesti srca i krvnih žila i bolnička ljekarna. Prostori su smješteni na pet lokacija u gradu Zagrebu, od toga najveći broj na Rebru, zatim na Šalati te u Petrovoj, Božidarevićevoj i Gundulićevoj ulici.

Pozivaju se građani, ukoliko već nisu kupili božićne poklone, da posjete izložbu i kupnjom kreativnih radova doprinesu ovoj humanitarnoj akciji, s obzirom da su se korisnici Klinike trudili napraviti ih već tjednima prije.

Klaudija Klanjčić