ANKETA Pristupačnost turističkih sadržaja i infrastrukture grada Zagreba osobama s invaliditetom

Cilj anketnog istraživanja jest utvrditi trenutačno stanje i mogućnosti razvoja pristupačnog turizma u gradu Zagrebu za osobe koje se kreću uz pomoć invalidskih kolica s naglaskom na pristupačnost turističkog sadržaja


Robert Šulc, autor ankete student je druge godine diplomskog sveučilišnog studija "Baština i turizam" na Geografskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu piše znanstveni istraživački rad na temu "Razvoj pristupačnog turizma u gradu Zagrebu".
Cilj anketnog istraživanja jest utvrditi trenutačno stanje i mogućnosti razvoja pristupačnog turizma u gradu Zagrebu za osobe koje se kreću uz pomoć invalidskih kolica s naglaskom na pristupačnost turističkog sadržaja, ali i popratne turističke infrastrukture.
Osobe s invaliditetom najveća su manjinska potencijalna skupina turista u svijetu s obzirom na to da jednu milijardu ljudi čine osobe s invaliditetom. 300 milijuna osoba s invaliditetom putuje učestalo, od čega 10 posto čine osobe koje se kreću uz pomoć invalidskih kolica.
 Glavni grad Republike Hrvatske posljednjih godina prerasta u jednu od vodećih turističkih destinacija u Republici Hrvatskoj te dolazi do povećanja raznolikosti turističke ponude. S obzirom na koncentraciju velikog broja atraktivnog turističkog sadržaja i popratne turističke infrastrukture, Zagreb ima potencijal da razvije pristupačni turizam. Pristupačni turizam omogućio bi svim osobama da na jednak način dožive turističke atrakcije i ostvare željena pozitivna iskustva. Međutim, jedna od glavnih prepreka razvoja pristupačnog turizma u Zagrebu jest neprilagođenost pristupa turističke ponude osobama s invaliditetom. 
Anonimnu anketu ispunite samo u slučaju ako se krećete uz pomoć invalidskih kolica, niste iz grada Zagreba i ako ste posjetili Zagreb barem jedanput u posljednjih pet godina. Također, autor bi bio zahvalan da anketu proslijedite svojim prijateljima koje smatrate relevantnima za ispunjavanje ankete.
Anketu možete ispuniti na poveznici: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfjFqLWaLFwBVk2OS7D6FptLPEbRR4b1jk0LnH_VHb8pi4OeQ/viewform.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti