ŽELIŠ LI SE MIJENJATI ZA MOJE MJESTO Kampanju Split parkinga podržao kandidat za predsjednika EK Manfred Weber

"Pozivam sve zemlje u EU da svojim zakonima dodatno zaštite prava osoba s invaliditetom. Bravo Split, bravo Hrvatska za vrijednu akciju", napisao je njemački političar

 

Kampanja Split Parkinga "Želiš li se mijenjati za mjesto?" prešla je granice Hrvatske. Nakon što se u nju prema splitskom modelu uključio čitav niz naših gradova, podrška sada stiže iz srca Europe – iz Bruxellesa. 
Na svom Facebooku porukom i slikom podržao ju je Manfred Weber, kandidat EPP-a za predsjednika Europske komisije te predsjednik kluba zastupnika europskih pučana:
"Snažni smo onoliko koliko su snažni najnezaštićeniji među nama. Pozivam sve zemlje u EU da svojim zakonima dodatno zaštite prava osoba s invaliditetom. Bravo Split, bravo Hrvatska za vrijednu akciju" , napisao je njemački političar i tako prisnažio napore Split parkinga i Grada Splita koji su ovom akcijom imali za cilj upozoriti sve da ne parkiraju na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom osim ako i sami nemaju oznaku pristupačnosti.
Vrijednost i plemenitost kampanje brzo su prepoznali mnogi gradovi. Znakove postavljene uz parkirna mjesta za osobe s invaliditetom, koji su u kratkom roku postali dobro prepoznati u javnosti, već su postavili Solin, Trogir, Kaštela, Ploče i Varaždin, a akciji će se uskoro pridružiti i Bjelovar, Dubrovnik, Pirovac i brojni drugi gradovi diljem Hrvatske. Mnogi su još iskazali interes da se uključe, a zaštitna lica kampanje sada su se našla i u Belgiji što pokazuje kako je Split parking pronašao pravi način kako senzibilirati javnost na ovu temu. 
Goran Grgurinović