DUBROVNIK Osnovnoj školi 'Marin Držić' novo vozilo za prijevoz učenika s teškoćama

Ravnateljica škole Zrinka Capor ocijenila je kako je kombi za školu vrlo bitan, s obzirom da ga svakodnevno koristi 14 od ukupno 40 učenika s teškoćama u razvoju

 

Nakon što im je sredinom studenoga staro vozilo za prijevoz učenika s teškoćama u razvoju oštećeno u teškoj prometnoj nesreći, dubrovačka osnovna škola 'Marin Držić' u četvrtak je dobila novo, vrijedno 222 tisuće kuna, čiju su kupnju financirali Grad Dubrovnik i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je na primopredaji kako su gradska sredstva u iznosu 122 tisuće kuna osigurana rebalansom ovogodišnjeg proračuna. Ministarstvo je osiguralo preostalih 60 tisuća kuna.

- Drago mi je da smo u suradnji sa školom i resornim ministarstvom uspjeli riješiti ovaj problem. Rebalansom osigurani iznos prenesen je školi u svrhu kupnje novog vozila. Pritom treba napomenuti kako su se u vremenu nakon prometne nesreće za prijevoz organizirali sami roditelji, odnosno jedan poduzetnik koji je svoje vozilo dao školi na korištenje - rekao je Franković.

Ravnateljica škole Zrinka Capor ocijenila je kako je kombi za školu vrlo bitan, s obzirom da ga svakodnevno koristi 14 od ukupno 40 učenika s teškoćama u razvoju na relaciji od Cavtata na istoku do Orašca na zapadu.

- Desetak dana nismo bili u mogućnosti osigurati djeci prijevoz, ali dobrotom jednog roditelja uspjeli smo i to organizirati. Nakon mjesec dana od nemilog događaja nastavljamo gdje smo stali - izjavila je Capor.

Staro vozilo oštećeno je 12. studenoga u teškoj prometnoj nesreći na Jadranskoj magistrali kod mjesta Zaton, u kojoj su tri osobe teže, a tri lakše ozlijeđene.

Hina