DOSTA JE BILO Poslan zahtjev ministru Kujundžiću da do Božića nabavi Spinrazu za sve

Prosvjedna povorka okupila se ispred 'Sobe čuda' u Frankopanskoj ulici da bi, predvođena organizatorima i malim Matom u kolicima, prošla gradskom šetnicom do središta grada

 

U subotu, 22. prosinca održana je u Sisku mirna prosvjedna šetnja kroz grad pod nazivom 'Sisak za Matu - Spinraza za sve'. Prosvjed je podržalo nekoliko stotina Siščana, javila je Hina.

Prosvjed su, posredstvom društvenih mreža, organizirali Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Udrugom Kolibrići, te još nekim udrugama, kako bi dali potporu dječaku Mati Bešliću iz Siska, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, u borbi za spasonosni lijek Spinrazu.

Prosvjedna povorka okupila se ispred 'Sobe čuda' u Frankopanskoj ulici da bi, predvođena organizatorima i malim Matom u kolicima, prošla gradskom šetnicom do središta grada gdje je održan završni skup.

Sa skupa je javno upućen zahtjev ministru zdravstva Milanu Kujundžiću da do Božića omogući nabavku lijeka za sve oboljele pod istim uvjetima.

Sudionici s brojnim transparentima suprotstavili su se diskriminaciji u liječenju oboljelih od SMA, uz zahtjev da Spinraza mora biti svima dostupna.

- Za malog Matu i mnoge druge više nema vremena - rečeno je s govornice.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti