URIHO Ivančica i ove godine mjesto dobre zabave i prijateljstva

Ako još nikada niste bili u 'Ivančici' na božićnoj zabavi, ne znate što ste propustili. Nije stvar u iću, piću i glazbi. Stvar je u ljudima i atmosferi prijateljstva kojoj ne mogu odoljeti ni gradonačelnici

 

Tradicije su tu da bi se održale, posebno ako su dobre.

Tradicija je, i to dobra, da se Urihovci okupljaju svake godine pred Božićne blagdane u 'Ivančici', URIHO-vom domu na zagrebačkoj Kajzerici, gdje je priča i počela davne 1946. godine. Okupljaju se kako bi se počastili i zabavili, ugostili u svom domu one koje smatraju prijateljima i dijelom svoje obitelji, te kako bi se osvrnuli na minulu godinu i sve ono što je donijela sa sobom, prvenstveno lijepe uspomene i uspjehe, sportske i one poslovne.

Ove je godine tradicionalni božićni domjenak održan u petak 21. prosinca, a kako to i obično biva, blagdansko druženje uz glazbu, za koju je i ove godine bio zadužen Damir Juren – ovaj put uz vokalnu pratnju Sandre Petrž i fantastičnog Snoopyja na gitari – počelo je u poslijepodnevnim satima, kao nastavak jednog običnog radnog dana.

Dan je to kada se u 'Ivančici', uz djelatnike, sportaše i rukovoditelje velike URIHO-ve obitelji, okupe mnogi koje bismo inače zvali gostima i uzvanicima, ali oni to na Kajzerici nikad nisu. Tamo su oni dio obitelji. Možete to pitati bilo koga od okupljenih tamo, bilo koji dan u godini.

Među uzvanicima su – ipak ćemo ih ovdje tako zvati – bili saborska zastupnica Ljubica Lukačić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Marinka Bakula Anđelić, te zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Gordana Rusak.

Onaj neznatno službeniji dio proslave otvorila je domaćica i prva među jednakima u  'Ivančici', predsjednica STKOI URIHO i SDOI URIHO, Jadranka Blagus. Nakon kraćeg pozdrava dobrodošlice svim okupljenim prijateljima, riječ je predala Josipu Držaiću, ravnatelju ustanove URIHO, koji se pridružio pozdravima i zaželio blagoslovljen Božić, te puno sreće u 2019. godini svima. Naglasio je kontinuiranu podršku gradonačelnika Grada Zagreba koju uživa URIHO i zaželio mu brz oporavak, a onda mu prepustio i riječ. Poslovično kratak i, zdravstvenim problemima unatoč, dobro raspoložen gradonačelnik izrazio je zadovoljstvo što svake godine dolazi u 'Ivančicu' i uvijek vidi ista sretna i zadovoljna lica. Za kraj, kako i priliči, pozdrave i čestitke je uputila Ljubica Lukačić.

A ja ću za kraj napisati isto ono što sam napisao lani, jer se to potvrđuje svake godine. Ako još nikada niste bili u 'Ivančici' na božićnoj zabavi, ne znate što ste propustili. Nije stvar u iću, piću i glazbi. Stvar je u ljudima i atmosferi prijateljstva kojoj ne mogu odoljeti ni gradonačelnici. Na Kajzerici je tako svaki dan, ali samo u posebnim prigodama atmosfera potraje do kasnih večernjih sati.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti