EYEQUE VISIONCHECK Vid ćete moći pregledati uz pomoć pametnog telefona

Ovaj tester vida služi za ispravljanje kratkovidnosti, dalekovidnosti i astigmatizma. Aplikacija je besplatna, a nakon što završite oftamološka testiranja naočale možete naručiti iz topline svoga doma

 

Vid bi se, sudeći po stručnjacima, trebao provjeravati na godišnjoj razini. Ne vodimo se svi tom preporukom, a najčešći razlozi su puka ravnodušnost, dodatni trošak, ali i lijenost.

Stručnjaci iz tvrtke EyeQue, vođeni pojednostavljenjem cijele oftalmološke provjere, zaključili su kako bi upravo pregled vida mogli približiti ljudskoj svakodnevici. Svi koristimo pametni telefon, a on služi kao baza testiranja vida i, shodno tome, korekcije istog.

Ukratko, EyeQue VIsionCheck je svojevrsni osobni tester vida koji mjeri i prati pogreške očiju te omogućava narudžbu naočala po rezultatu. Kombiniraju se cloud tehnologija, aplikacija za pametni telefon te džepni uređaj za mjerenje vida. Taj se uređaj stavlja direktno na mobilni uređaj te koristi Bluetooth za komunikaciju, objavio je Vidi.hr.

- Zalažemo se da na tržište donosimo pristupačne, precizne i jednostavne načine za pregled vida i zdravlje oka kako bi bilo tko i bilo gdje mogao preuzeti ulogu u oftalmološkoj njezi - izjavio je doktor John Serri, suosnivač i COO EyeQuea.

VisionCheck mjeri pogrešku loma kod svakog oka, a služi za ispravljanje kratkovidnosti, dalekovidnosti i astigmatizma. Na pametni telefon osigurava se pomoću remena, a tri leće u unutrašnjosti uređaja automatski se rotiraju kako bi uhvatile svaki meridijan oka, uz to mjereći fokus i astigmatizam. Aplikacija je besplatna, ona omogućava i mjerenje razmaka zjenica, a taj rezultat krucijalan je pri narudžbi dioptrijskih naočala.

Nakon što korisnik završi sa serijom oftalmoloških testiranja, rezultati se procesuiraju kroz EyeQue Cloud, a konačni rezultati omogućuju narudžbu naočala iz topline doma.

Posljednja anketa pokazala je kako je 90 posto ljudi koji su kupili naočale uz pomoć rezultata VisionCheck tehnologije kazalo kako su naočale istih svojstava (33 posto) ili boljih (53 posto) od njihovih prošlih naočala.

Zasad je VisionCheck uređaj dostupan za prednarudžbu na Kickstarteru, dok će dostupan biti od ožujka sljedeće godine.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti