NOVI MAROF Mladić s Downovim sindromom na jedan dan postao šef policijske postaje

Svi prisutni zaključili su kako je Krunoslav Golubić vrlo komunikativna i draga osoba, puna ljubavi i iskrenosti, od koje bi  mnogi od nas mogli puno naučiti


U petak, 4. siječnja, Policijsku postaju Novi Marof posjetio je Krunoslav Golubić iz Hrastovca Topličkog, u pratnji oca Stjepana.
Krunoslav je 18-godišnjak s Downovim sindromom i polaznik je Centra za odgoj i obrazovanje 'Tomislav Špoljar' Varaždin, objavila je Varaždinska policija.
Kako mu je životna želja i san bila postati policajac, zamolio je pjevača i radijskog voditelja Juraja Galinu i gradonačelnika Novog Marofa Sinišu Jenkača, da mu pomognu u toj želji. Kontaktirajući glasnogovornicu Policijske uprave varaždinske Marinu Kolarić i načelnika Policijske postaje Novi Marof Roberta Maltara,  zajednički su  organizirali ovaj posjet Policijskoj postaji Novi Marof.
Ni manje ni više, Krunoslav  je izrazio želju da postane na kratko vrijeme načelnik Policijske postaje što mu je načelnik Maltar i omogućio. Preuzevši ovu odgovornu dužnost, Krunoslav se odlično snašao, a prvi potez "na novom radnom mjestu" bio mu je premještaj svih djelatnika Policijske postaje te je tako "bivšeg" načelnika premjestio na prijemni šalter. Odabrao si je tajnicu, asistenticu i druge suradnike, nakon čega je obišao cijelu Policijsku postaju, upoznavši se sa svim kolegama.
Na kraju je sve iznenadio odlukom o pritvaranju gradonačelnika Jenkača i "bivšeg" načelnika Maltara, koji su se samo obećanjem da će se popraviti, uspjeli izvući iz novonastale situacije.
Svi prisutni zaključili su kako je Krunoslav vrlo komunikativna i draga osoba, puna ljubavi i iskrenosti, od koje bi  mnogi od nas mogli puno naučiti. Inače, ljubav prema policiji stekao je gledajući razne kriminalističke serije i filmove, a posebno seriju "Na granici".
Ovo je još jedna od mnogih akcija Policijske uprave varaždinske koja ima za cilj približavanje policije svim skupinama građana.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti