Kulturno-sportsko događanje za osobe s invaliditetom '53. Dekatlon'

Specifičan koncept objedinjavanja kulture, religije i sporta zaštitni je znak Dekatlona, a integracija osoba s mentalnom retardacijom i osoba s drugim oblicima invaliditeta nešto što ovu manifestaciju čini prepoznatom i podržanom u mnogim europskim zemljama

Pula u razdoblju od 26.do 29. kolovoza 2013. ugošćuje sportsko događanje za osobe s invaliditetom '53. Dekatlon' koje organiziraju međunarodna korporacija IMF (Integrative meetings of friends) iz Beča, Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida iz Zagreba i udruga OSI-osoba s invaliditetom iz Kutine uz podršku Istarske županije, Grada Pule i Volonterskog centra Istra.
Ova manifestacija ima dugogodišnju međunarodnu tradiciju i nakon grada Osijeka 2005. godine po drugi puta se održava u Hrvatskoj. Specifičan koncept objedinjavanja kulture, religije i sporta zaštitni je znak Dekatlona, a integracija osoba s mentalnom retardacijom i osoba s drugim oblicima invaliditeta nešto što ovu manifestaciju čini prepoznatom i podržanom u mnogim europskim zemljama.
U Dekatlonu sudjeluje 215 učesnika iz Austrije, Češke, Rumunjske, Poljske, Ukrajine, Rumunjske, Njemačke i Hrvatske, a svoje će natjecateljske vještine okušati na sportskom stadionu Uljanik na Verudi. Svi natjecatelji, asistenti, volonteri i gosti biti će smješteni u Domu sportova „Mate Parlov“, na trgu Kralja Tomislava 7 u Puli.