UDRUGA KOLIBRIĆI Prosvjed na Markovu trgu za dostupniji lijek Spinrazu i protiv diskriminacije oboljelih od SMA

Zemlje u okruženju liječe sve svoje oboljele od spinalne mišićne atrofije, svjesne da oni vremena za čekanje nemaju jer se radi o izrazito teškoj i progresivnoj bolesti, poručuju Kolibrići

 

- Nakon Omiša, Siska, Pisarovine i Novske došao je red i da na Trgu Sv. Marka u Zagrebu, 26. siječnja u 11 sati, poručimo vladajućima da nećemo trpjeti diskriminaciju u liječenju oboljelih od spinalne mišićne atrofije (SMA). Struka je rekla da lijek ima učinka i na djecu na respiratoru, kao i na starije od 18 godina - poručuju iz Udruge Kolibrići.

Rečeno je da su negdje morali podvući administrativnu crtu. Zdravstvene institucije Hrvatske svjesno su tim činom diskriminirale dio oboljelih. Svi građani trebaju imati jednako pravo na pristup liječenju. 

- Zemlje u okruženju liječe sve svoje oboljele, svjesne da oni vremena za čekanje nemaju jer se radi o izrazito teškoj i progresivnoj bolesti.  Nitko nema pravo uzeti nadu oboljelima od SMA i mogućnost da se danas zaustavi ova bolest. Danas su žrtve diskriminacije u liječenju naši najmiliji, već sutra to mogu biti vaša djeca, braća, sestre, prijatelji... Dođite i podržite nas u borbi za ostvarivanjem prava na liječenje svih oboljelih od SMA - apeliraju Kolibrići.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti