KUTINA: AKOSI Odisej dobitnik priznanja Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom za najbolji klub u 2018.

Matija Sloup, kutinski paraolimpijac, prošle godine osvojio je zlatnu medalju na EP u Berlinu te niz domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, a na svečanoj sjednici za Dan grada dodijeljena mu je i Godišnja nagrada za vrhunska sportska postignuća


AKOSI Odisej Kutina ovogodišnji je dobitnik priznanja Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom za najbolji klub u 2018. godini dok je Matija Sloup dobitnik priznanja za najboljeg seniora te Matej Kačmarčik za najboljeg juniora u prošloj godini. Treneru Mihovilu Renduliću dodijeljena je zahvalnica za izniman doprinos u stvaranju vrhunskih sportskih postignuća.
- Prvi put ovo priznanje odlazi van Zagreba što je samo po sebi izniman uspjeh na kojem možemo zahvaliti odličnim uvjetima za rad. Također, zahvaljujemo Gradu Kutini na čelu s gradonačelnikom Zlatkom Babićem što je prepoznao naš trud i zalaganje za sport te nam omogućio bolje uvjete za rad što nam je ujedno i motivacija za još jače treniranje i daljnje uspješne rezultate. Nakon šest godina mukotrpnog rada uspjeli smo doći do ovog velikog priznanja iz doslovno ničega. Predstoje nam nova natjecanja i nadamo se još boljim rezultatima - poručio je za In Portal predsjednik AKOSI Odisej, Mate Damjanović.
Matija Sloup, kutinski paraolimpijac prošle godine osvojio je zlatnu medalju na EP u Berlinu te niz domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, a na svečanoj sjednici za Dan grada dodijeljena mu je i Godišnja nagrada za vrhunska sportska postignuća.
- Jako sam ponosan na ovo priznanje i nisam mogao ni slutiti prije nekoliko godina kada sam bio proglašen najboljim juniorom točnije 2015.godine da ću tako brzo uspjeti doći do priznanja za najboljeg seniora jer zaista imamo jako kvalitetne atletičare koji već niz godina dobivaju prestižne nagrade i priznanja. Ovo je samo dokaz i rezultat mog kontinuiranog rada i rasta u ovome sportu. Iznimno sam zahvalan svome treneru Mihovilu Renduliću kao i svojoj obitelji i prijateljima na neizmjernoj potpori jer me guraju naprijed i kada je najteže.
Sljedeće natjecanje imam sredinom drugog mjeseca u Sharjahu, točnije Svjetske igre IWAS koje će mi biti odlična priprema za predstojeće svjetsko prvenstvo u studenom u Dubaiju – rekao nam je najbolji senior Matija Sloup.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti