Izložba slika prilagođena slijepim osobama

Milan Steiner rođen je u Sisku 1894. godine. Završio je Privremenu višu školu za umjetnost i umjetni obrt, nakon čega izlaže na studentskoj završnoj izložbi. Nakon toga imao je samo pet godina za stvaranje svog zrelog i posebnog opusa

Moderna galerija, od ponedjeljka 2. rujna, u svojoj multisenzornoj Taktilnoj galeriji izlaže sliku Milana Steinera 'Kiša'.

Milan Steiner rođen je u Sisku 1894. godine. Završio je Privremenu višu školu za umjetnost i umjetni obrt, nakon čega izlaže na studentskoj završnoj izložbi. Nakon toga imao je samo pet godina za stvaranje svog zrelog i posebnog opusa. Za života je održao sveukupno pet izložba. Dijelio je atelje sa Savom Šumanovićem, a kratki životni vijek predodredile su mu nesretne okolnosti iz djetinjstva zbog kojih ostaje niskog rasta te obolijeva u ranoj dobi zbog čega je morao nastaviti živjeti samo s jednim plućnim krilom.

Takvog krhkog zdanja i zdravlja nije se mogao suprotstaviti španjolskoj groznici, koja je odnijela još neke naše velikane umjetnosti. Umire u 24. godini života u Zagrebu 1918. godine. Nekoliko slika u Modernoj galeriji u Zagrebu, među kojima je i kultna zagrebačka ”Kiša” zaokružuju neveliki no značajni umjetnički opus Milana Steinera.

Izvor:moderna-galerija.hr