INTERVJU, DAVOR GOBAC Na koncertima Psihomodo popa često viđam osobe s invaliditetom

Legendarni zagrebački Psihomodo pop prošle je godine obilježio 30. obljetnicu svoje prve i kultne ploče 'Godina zmaja'. Odradili su i prvu američku turneju na kojoj su snimili i dva nova singla.  U razgovoru za In-Portal frontmen benda Davor Gobac najavljuje koncert u Velikoj dvorani Vatroslav Lisinski, koji će se održati 23. veljače u sklopu programa 'Lisinski pleše pod maskama',  a uz sve ostalo prisjetili smo se i prerano preminulog bubnjara te osnivača benda Tigrana Kalebote.


Iza vas je prva američka  turneja. Kako je bilo, kakva iskustva nosite?
- Prva američka turneja je prošla dosta dobro, a bilo je i naporno. Hrana mi se nije svidjela, ali ništa za žaljenje, važno je da su koncerti su bili onakvi kakve smo željeli.  Svirke su bile energične, bilo je publike, mi smo bili sjajno raspoloženi, makar moram priznati da se polovice trećeg koncerta  u Torontu baš i ne sjećam...   Inače, drago mi je da smo to odradili i da smo vidjeli Ameriku.  
Snimili ste i dvije nove pjesme u suradnji s legendarnim ton majstorom Draganom Čačinovićem. Kad bi te pjesme trebale izaći kao singlovi?   
- Te smo pjesme snimili u New Yorku, u studiju Spin, negdje u Astoriji, zadovoljni smo kako su ispale. Mislim da će prva uskoro izaći kao singl, zove se 'Digitalno nebo'.  Druga je 'Déjàvu', a vidjet ćemo kad će i ona 'na glazbeno tržište'. 
Nažalost, iza vas je i godinu dana od preranog odlaska bubnjara Tigrana Kalebote. Kakva je sad kemija između vas i uz novog bubnjara?  
- Da, već je prošlo godinu dana otkako je Tigran otišao. Što se tiče našeg novog bubunjara Tina uspijeli smo se s njim naći, imamo dosta dobru kemiju, radimo nove pjesme. On je čak spretan sa softverima i u snimanju. Mislim da bi Tigran bio zadovoljan svojom zamijenom.  
Jesu li iza Tigrana ostale još neke snimke koje ćemo čuti?  
- Iza Tigrana su ostale još dvije neobjavljene snimke koje će sigurno izaći i naći će se na našem novom albumu.   
U veljači se sprema vaš prvi koncert u KD Vatroslav Lisinski. Što spremate, hoćete li na koncertu izvesti i nove stvari koje ste snimili u Americi?   
- Svirka u Lisinskom sigurno će biti zabavna, pa maskenbal je!  Svirat ćemo presjek karijere, a možda i novi singl.   
Kada, iz današnje perspektive, pogledaš svih deset studijskih albuma Psihomodo popa, bi li danas nešto napravio drugačije?
- Možda produkcijski ili muzički... Pa kad gledam unazad na sve naše albume, ne bih ništa mijenajao, zato što mislim da se sve dogodilo onako kako je trebalo i u pravome trenutku.  Naravno da čovjek danas ima više iskustva, pa bi možda nešto bolje napravio a možda i lošije...  
Pratiš li nova zbivanja na rock sceni, jesi li u posljednje vrijeme čuo neki bend ili album koji ti se svidio?  
- Ne pratim previše novu scenu, iako, kad se nešto dobro pojavi, dođe i do mene. Ne znam, zadnje sam čuo Trouble vintage.  Ne znam koliko je to novi bend.  Ali, rokenrol se definitivno promijenio.   
Viđaš li na koncertima Psihomoda i osobe s invaliditetom?  
- Pa, često znamo viđati u prvim redovima osobe u kolicima, često znaju biti na našim koncertima i uvijek se dobro zabavljaju. O tome se i radi - Psihomodo pop bend je pozitivne energije!
Razgovarao: Marko Baković

 

Povezane vijesti