UDRUGA MALI PRINC Uspješno završila provedba edukacija 'Terapeutska igra u radu s djecom s teškoćama u razvoju'

Edukacija je sadržavala informacije o važnosti i specifičnosti igre, načinima pristupa igri djeteta i razvoju igre za djecu s različitim teškoćama u razvoju


Udruga 'Mali princ' uspješno je završila s provedbom edukacija pod nazivom 'Terapeutska igra u radu s djecom s teškoćama u razvoju' za odgojno-obrazovne djelatnike iz četiri vrtića i jedne osnovne škole, kojoj je prisustvovalo 109 sudionika, među kojima je bio i dogradonačelnik Tomislav Cuvaj kao predstavnik Grada Ivanić-Grada, a sve u sklopu projekta 'Ringišpil-prihvaćanje različitosti kroz učenje i igru', koji je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. 
Udruga 'Mali princ' - kao nastavak projekta 'Prijatelji u igri u učenju' - nastavlja s poboljšanjem socijalne integracije djece s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovne ustanove kroz projekt 'Ringišpil-prihvaćanje različitosti koz učenje i igru'. 
- Cilj ovog dijela projekta je razvoj stručnih kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika za rad s djecom s teškoćama u razvoju kako bi se potaklo stvaranje tolerantnog i jednakopravnog okruženja, koje stvara temelj za kvalitetnu suradnju i socijalnu integraciju djece s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovne ustanove što smo uspješno i učinili edukacijama Centra za psihoterapiju i edukaciju Proventus - kažu Mali prinčevi.
Sudionici su najviše pohvalili prefesionalnost, elokventnost i pristupačnost voditeljice edukacije koja se trudila uspostaviti interakciju sa sudionicima kroz traženje povratnih informacija te grupni rad, predavanje koje je bilo popračeno sa mnogo primjera iz privatne prakse voditeljice te međusobno podijeljenih iskustava od strane odgojno-obrazovnih djelatnika koji su bitni i iskoristtivi za budući rad s djecom s teškoćama u razvoju, edukaciju kao zaista razumljivu i poučnu sa puno informacija i primjera primjenjivih u praksi te organizaciju cijelog događaja uključujući prostor, materijale, pauze i hranu.
Edukacije s odgojno-obrazovnim djelatnicima i ostalim sudionicima provedene su u vrlo pozitivnoj i ugodnoj, dakako vrlo poučnoj atmosferi, te uživanju u izvrsnoj hrani zahvaljujući Pizzeri-i Amadeus, za koju su sudionici imali samo riječi hvale.
- Projekt 'Ringišpil' nastavak je projekta 'Prijatelj u igri i učenju'. Kao udruga naše članove pripremamo za integraciju u odgojno obrazovne ustanove s raznim terapijama i aktivnostima dok paralelno želimo educirati i odgojno obrazovne djelatnike kako bi spremno dočekali naše članove. U prošlom projektu educirali smo djelatnike škola, dok u projektu 'Ringišpil' educiramo djelatnike vrtića uz prisustvo jedne škole kao prikaz pozitivne prakse iz prošlog projekta. Edukacije se odvijaju u tri modula. 

Za kraj projekta predviđen je zabavno sportski susret za sve sudionike edukacija kako bi i u praksi svi skupa pokazali što smo naučili. Kao udruga svakodnevno radimo za dobrobit naših članova, ali isto tako želimo biti korisni i lokalnoj zajednici što dokazujemo i kroz ovakve edukacije. Kroz ovaj projekt zaposlili smo i jednu osobu tako da trenutno u udruzi imamo tri zaposlenika s ugovorom o radu, pet osoba s ugovorom o dijelu te jedna studentica s ugovorom student servisa. Trenutno nam je najveći problem premali i neadekvatan prostor za rad udruge i ovakav broj zaposlenih osoba. U pregovorima smo s Gradom oko dobivanja novoga prostora i nadam se da se kroz koji mjesec budemo mogli pohvaliti s dobrim vijestima. Na kraju želim zahvaliti zaposlenicama Udruge na odličnim projektima od pisanja pa do same provedbe u praksi jer bez njih mi roditelji djece s teškoćama u razvoju sigurno ne bi mogli na ovako kvalitetan način voditi Udrugu. Hvala i našim partnerskim organizacijama, volonterima, Pizzeriji Amadeus te posebno Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad za dodjelu besplatnog prostora za održavanje edukacije – rekao je za In Portal Dubravko Pavković, predsjednik Udruge Mali princ.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti