UDRUGA MASLAČAK Kombi vozilo za prijevoz osoba s intelektualnim teškoćama

U Udruzi se svakodnevno provodi poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama u koji ne mogu dolaziti osobe izvan Grada Križevaca jer nemaju prijevoz. Nabavom kombi vozila sad će im to biti omogućeno

 

Udruga Maslačak iz Križevaca još je u rujnu 2017. godine pokrenula humanitarnu akciju 'Udruzi Maslačak pomozi da svoj kombi vozi'.

Akcija je uspješno završila u rujnu 2018. godine, a kombi je u Udrugu stigao u siječnju 2019. godine. Tijekom akcije provedeno je niz aktivnosti, poput humanitarnih koncerata, humanitarne utrke, malonogometne utakmice, akcijske prodaje slika, natjecanja u plesu i boćanju, koje su, osim Udruge, organizirali i drugi u korist humanitarne akcije.

Udruga je pokrenula i akcije sakupljanja plastičnih čepova i starog papira u koje se uključio veliki broj građana, škola, vrtića, Učenički dom i šira zajednica (čepovi i papir su stizali s raznih strana Hrvatske).
Akcija je pokrenuta s ciljem prikupljanja sredstava za nabavu kombi vozila za prijevoz osoba s intelektualnim teškoćama u poludnevni boravak, ali i na natjecanja, bazen, susrete s drugim udrugama i svakodnevne potrebe. U Udruzi se svakodnevno provodi poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama u koji ne mogu dolaziti osobe izvan Grada Križevaca jer nemaju prijevoz. Nabavom kombi vozila sad će im to biti omogućeno.
Tamara Premuš

 

 

Povezane vijesti