DOBRA VIJEST Udruga TOMS darivala dvije vukovarske obitelji s djecom s teškoćama u razvoju

Riječ je o akciji koju Udruga TOMS provodi u suradnji s Udrugom invalida iz Sinja, Udrugom osoba s invaliditetom 'Prijatelj' iz Metkovića i Udrugom osoba s invaliditetom iz Splita

Ivica Bašić, predsjednik udruge TOMS, s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom

U sklopu humanitarne akcije 'Moje svjetlo za Vukovar', koju Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira provodi već 15 godina, predstavnici te udruge potpisali su u ponedjeljak u Vukovaru ugovore o financiranju dviju vukovarskih obitelji s djecom s teškoćama u razvoju po tisuću kuna na mjesec sljedećih godinu dana.

Riječ je o akciji koju Udruga TOMS provodi u suradnji s Udrugom invalida iz Sinja, Udrugom osoba s invaliditetom 'Prijatelj' iz Metkovića i Udrugom osoba s invaliditetom iz Splita.

Osim novčane pomoći, predstavnici Udruge TOMS dvjema obiteljima donirali su i higijenske potrepštine vrijedne dvije tisuće kuna.

- Trudimo se svake godine pomoći djeci s posebnim potrebama u Vukovaru i to radimo u suradnji s Gradom Vukovarom i vukovarskim udrugama djece s teškoćama u razvoju - rekao je Vojislav Barać iz Udruge TOMS, dodajući kako je riječ projektu 'Moje svjetlo za moj Vukovar' u sklopu kojega članovi te udruge prodaju svijeće te tako prikupljeni novac doniraju vukovarskim obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju.

U ime Grada Vukovara na pomoći je zahvalio zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Marijan Pavliček, koji je rekao kako akcija Udruge TOMS svjedoči da Vukovar ima prijatelje diljem Hrvatske.

Potpisivanje ugovora s dvjema vukovarskim obiteljima organizirano je u Udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju 'Vukovarski leptirići' koja skrbi o 170 djece s različitim dijagnozama u dobi od jedne do 18. godine, a Udruga TOMS i njima je dala prigodne darove.

Hina