KBC RIJEKA Tradicionalni susret s predstavnicima udruga pacijenata i osoba s invaliditetom

Svrha obilježavanja ovog dana jest podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene zaštite

 

Ususret Svjetskom danu bolesnika koji se obilježava danas, 11. veljače, i ove je godine, već tradicionalno, Klinički bolnički centar Rijeka upriličio susret s predstavnicima udruga pacijenata i osoba s invaliditetom koje djeluju na području Primorsko-goranske županije.

Svrha obilježavanja ovog dana jest podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene zaštite.

Tridesetak udruga nazočilo je prikazu prošlogodišnjih aktivnosti KBC-a Rijeka koje je iznio ravnatelj prof. dr. Davor Štimac. Prisutne su zainteresirali podatci o investicijskim ulaganjima i novoj opremi, o rekonstrukciji i opremanju dnevnih bolnica i kirurgija, o podizanju standarda pratećih usluga – poput uređenja okoliša, sanitarnih čvorova za pacijente, izgradnje rampi radi lakšeg pristupa u bolnicu osobama s invaliditetom, te o stručnim iskoracima naših liječnika.

Predsjednica Organizacijskog odbora za obilježavanje Svjetskog dana bolesnika mr. sc. Asja Valković-Mika predstavila je program proslave Svjetskog dana bolesnika u Riječkoj nadbiskupiji te je podsjetila da je ovo prilika za promišljanje o značenju našeg davanja najpotrebnijima, koje nas čini boljim i radosnijim ljudima.

Ovogodišnja je poruka Pape Franje: Besplatno primiste, besplatno dajte!

Danas, na sam Svjetski dan bolesnika, a ujedno i blagdan Gospe Lurdske, misu za bolesnike u podne u crkvi Gospe Lurdske na Žabici predvodit će nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti