ŽELIM - POMOĆ DIJELIM Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije pomaže starijim i teže pokretnim osobama

Projekt vrijedan više od četiri milijuna kuna financira Europski socijalni fond u okviru Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.'

 

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije (u daljnjem tekstu: DOSTI) i u 2019. godini nastavilo je s provedbom projekta ŽELIM – POMOĆ DIJELIM kojim osigurava uslugu pomoći u kući starijim i teže pokretnim osobama, osobama s invaliditetom i ostalim osobama u nepovoljnom položaju na području čitave Međimurske županije.

Projekt financira Europski socijalni fond u okviru Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.' u ukupnoj vrijednosti od 4.200.239,04 kune.

- Iako je broj stalnih korisnika usluge pomoći u kući varijabilan, trenutno možemo govoriti o ukupno 111 korisnika od kojih je ukupno 74 članova DOSTI, dok ostatak čine osobe s područja jedinica lokalne samouprave, partnera u projektu. U sklopu projekta predviđena je podjela osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština. Potrepštine su nabavljene u okviru postupka javne nabave, a čija su sredstva osigurana u sklopu odobrenog projektnog proračuna – poručuju iz Društva.
Franjo Kovačić iz Vrhovljana, inače član Društva, kaže kako mu dobivene potrepštine mnogo znače, a od velike su koristi i zaposlenim ženama koje obavljaju uslugu pomoći u kući.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti