UIR ZAGREBA Bogat program povodom obilježavanja Nacionalnog dana invalida rada

Kao najveće udruženje invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Grada Zagreba i Zagrebačke županije, Udruga od svog osnutka, davne 1966. godine, nailazi na brojne prepreke u zakonskom, arhitektonskom i socijalnom smislu u svojoj borbi za pravednije društvo, no uspješno ih nadilazi

 

Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba), na čelu s predsjednicom Nadom Vorkapić, tradicionalno će u četvrtak, 21. ožujka, obilježiti Nacionalni dan invalida rada, i to bogatim programom od 15 do 17 sati u svojim prostorijama, na adresi Nova cesta 86.

Svečanost obilježavanja obuhvaća otvorenje izložbe fotografija 'Lunjalica' koju je priredila članica udruge Jasminka Savić; promociju brošure 'Znanje je moć!' o pravima invalida rada iz sustava mirovinskog osiguranja i podzakonskih akata – autora Joška Matića; kreativno-likovnu radionicu 'Oživimo staklo', uz ukrašavanje predmeta korištenjem salvetne tehnike, pod vodstvom članice Zdenke Čić, s time da je materijal osiguran.

Ulaz za sve zainteresirane je besplatan.

Kao najveće udruženje invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Grada Zagreba i Zagrebačke županije, Udruga od svog osnutka davne 1966. godine nailazi na brojne prepreke u zakonskom, arhitektonskom i socijalnom smislu u svojoj borbi za pravednije društvo. Po svemu sudeći, uspješno ih nadilazi te postavlja nove standarde društvene uključenosti sveukupne populacije osoba s invaliditetom.  

Klaudija Klanjčić