UDRUGA MALI PRINC Pružanje usluge osobne asistencije osobama s intelektualnim teškoćama u Koprivničko-križevačkoj županiji

Vrijednost projekta iznosi gotovo milijun i pol kuna  i u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda

 

Udruga Mali princ Đurđevac, u srijedu 20. ožujka, započela je s provedbom projekta  'Pružanje usluge osobne asistencije osobama s intelektualnim teškoćama u Koprivničko-križevačkoj županiji' financiranom iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv 'Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom - faza II'.

Kroz projekt se provodi osobna asistencija, odnosno potpora u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja za deset korisnika – osoba s intelektualnim teškoćama u svrhu unapređenja kvalitete života, socijalnog uključivanja u zajednicu i sprječavanja institucionalizacije. Projekt se provodi iduća 24 mjeseca odnosno do 19. ožujka 2021.

Vrijednost projekta je 1.331.435,28 kuna  i u potpunosti  je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Partneri u projektu su Udruga Latice Koprivnica i Udruga Maslačak Križevci,   a u projekt su uključene osobe s intelektualnim teškoćama - članovi Udruga prijavitelja i partnera, tako da se projekt provodi na području cijele Koprivničko-križevačke županije.

Kako bi deset novozaposlenih osobnih asistenata i voditeljica projekta usvojili potrebna znanja i vještine prije samog provođenja projekta u prostorima Udruge Mali princ održana je edukacija o neovisnom življenju i usluzi osobne asistencije. Osim za osobne asistente, edukacija je održana i za roditelje korisnika osobne asistencije. Provoditelj ovih edukacija bio je edukacijski tim SOIH-a na čelu s Maricom Mirić, dopredsjednicom Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti