RIJEKA RUN Memorijalna utrka Milke Milinković za osobe s invaliditetom

Festival sporta i rekreacije dio je programa Europske prijestolnice kulture 'Rijeka 2020', gdje će se, kroz razne kulturne i zabavne sadržaje, posjetiteljima omogućiti upoznavanje kulturnih, povijesnih, gastronomskih i glazbenih posebnosti Rijeke

 

Čak deset utrka održat će se u sklopu ovogodišnjeg, 23. po redu, izdanja Rijeka Run – festivala sporta i rekreacije 'Homo si teć'.

Najmasovniji domaći ulični sportski događaj tradicionalno starta 30. ožujka utrkom Trsatskim stubama, dok je tjedan dana kasnije,  6. travnja 'Molo longo trk' u samom centru grada po lukobranu i popularnoj riječkoj šetnici. Velika završnica festivala na rasporedu je 14. travnja, kada će gradskim ulicama protrčati na tisuće Riječana svih generacija, profesionalni trkači i rekreativci, studenti i učenici.

Zainteresirani za natjecateljske utrke mogu odabrati između 4. Riječkog maratona, 18. Riječkog polumaratona, 'Desetke powered by Heineken 0.0', utrke štafeta 3x7km te nove utrke, ''Erste Petice. Tu su kao i svake godine 'dm mići trk' za najmlađe sudionike, Memorijalna utrka Milke Milinković za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe te utrka s kojom je sve i počelo, utrka građana Homo si teć.

Festival sporta i rekreacije dio je programa Europske prijestolnice kulture 'Rijeka 2020', gdje će se, kroz razne kulturne i zabavne sadržaje, posjetiteljima omogućiti upoznavanje kulturnih, povijesnih, gastronomskih, glazbenih posebnosti Rijeke.

Novost ove godine su i nove trase utrka, pojačan nagradni fond, dodatne kategorije u utrkama te ono na što trkači obavezno trebaju obratiti pozornost: krajnji rok za prijavu i plaćanje startnina za sve utrke do 29. ožujka. Prijave i plaćanja na sam dan utrka više nisu moguće. U sklopu festivala bit će organiziran i sajam sportske opreme, humanitarna prodaja majica te svakodnevne prezentacije riječkih amaterskih i profesionalnih sportskih udruga i klubova.

Prijave su otvorene na službenim stranicama www.rijeka.run.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti