IVANEČKO SUNCE Udruga osoba s intelektualnim teškoćama dobila malu sportsku dvoranu

Očekuje se da će provedba projekta doprinijeti poboljšanju psihofizičkog zdravlja članova Udruge i poboljšati njihove socijalne vještine

 

Prošli tjedan u društvenim prostorima Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Ivanečko sunce otvorena je mala sportska dvorana prilagođena potrebama i mogućnostima njenih članova.

Četrdesetak članova Ivanečkog sunca tako odsad na raspolaganju ima sportske sprave, rekvizite, strunjače te TV prijamnik za prikazivanje vježbi, a sve s ciljem poboljšanja uvjeta rada i provođenja još većeg broja potrebnih i korisnih aktivnosti za članove udruge.

Kako bi vježbe rezultirale pozitivnim učinkom na zdravstveno stanje korisnika i kako bi bile prilagođene individualnim potrebama i mogućnostima svakog člana, angažiran je Ivan Kolarić, prvostupnik fizioterapije. On je sa članovima već počeo raditi na volonterskoj bazi, dok će do kraja 2019. godine kroz planirane projekte kao vanjski stručni suradnik sa članovima nastaviti provoditi redovite vježbe.

Očekuje se da će provedba projekta doprinijeti poboljšanju psihofizičkog zdravlja članova Udruge i poboljšati njihove socijalne vještine.

Sportska dvorana opremljena je i stavljena u funkciju uz financijsku potporu Grada Ivanca, gradske Humanitarne fondacije Pro vitae, Varaždinske županije i ostalih JLS-ova u čijem je vlasništvu prostor koji Udruga koristi.

Predmetni je projekt prijavljen na raspisane natječaje jedinica lokalne samouprave te na natječaj Varaždinske županije, a projektne je prijave za Udrugu izradio Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove.

Predsjednica Ivanečkog sunca Ljerka Rogina uputila je riječi zahvale svima koji su pomogli u realizaciji projekta i koji kontinuirano podupiru rad Udruge i njezine aktivnosti.

U ime Grada Ivanca članovima Udruge te okupljenim gostima obratila se pročelnica Marina Držaić, istaknuvši kako joj je neizmjerno drago što je projekt sportske dvorane uspješno realiziran i što je prostor, koji je u vlasništvu šest JLS-ova, a iz kojih i dolaze članovi, stavljen u funkciju na korist i zadovoljstvo svih članova.

Grad Ivanec i gradska Fundacija su, sukladno potrebama Udruge za financijskim sredstvima, podržali projekt s dodatnim sredstvima u visini od 4.000 kuna, uz sredstva od 15.000 kuna koja udruga ostvaruje iz proračuna Grada Ivanca za redovitu djelatnost i projekte.

Svečanosti otvaranja nazočio je i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti