DUBROVNIK Senzorički park za poboljšanje kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju

Senzorički park izgradit će se i opremiti na zemljištu u vlasništvu dubrovačke bolnice, pa će se na jednom području u krugu od svega sto metara naći niz važnih zdravstvenih usluga za djecu i mlade s teškoćama u razvoju

 

S ciljem poboljšanja kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju na dubrovačkom području, gradonačelnik Mato Franković i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potpisali su u utorak sporazum o suradnji na realizaciji projekta izgradnje i opremanja senzoričkog parka, čija se vrijednost procjenjuje na dva milijuna kuna.

Gradonačelnik Franković rekao je kako će ovaj projekt zamijeniti jedan stariji planiran u naselju Montovjerna, gdje se grade studentski dom, škola i sportski sadržaji.

- Nova lokacija je bolja, jer je doslovno u dvorištu bolnice, a i dostupna je vozilom. Mislim da ćemo svi biti zadovoljni kad projekt bude gotov - izjavio je i najavio da će rebalansom gradskog proračuna u svibnju, na traženje bolnice, osigurati pet milijuna kuna za bolju skrb prema pacijentima.

Ravnatelj bolnice Bekić izrazio je zadovoljstvo što je bolnica imala za ponuditi prostor za realizaciju ovog projekta projekta.

- Nama ovo nije prva donacija zemljišta, a donirat ćemo i ubuduće. Ovo je svakako kruna suradnje s Gradom Dubrovnikom, na korist naših najmlađih i onih kojima je to najpotrebnije. Ostajemo socijalni partner svima u Dubrovniku - naglasio je.

Podsjetio je da je završen projekt i zaposlen kadar Poliklinike za mentalno zdravlje djece, koja počinje s radom idućeg tjedna, a najavio je i obnovu bazena za fizikalnu terapiju te  širenje Odjela za pedijatriju.

Temeljem sporazuma, Grad Dubrovnik će u suradnji sa stručnim djelatnicima osposobljenima za korištenje senzoričkog parka u ime i za račun dubrovačke bolnice izvršiti izradu projektne dokumentacije, pripremu natječajne dokumentacije kako bi se osigurala potrebna financijska sredstva, te provesti prijavu na otvorene javne natječaje.

Senzorički park izgradit će se i opremiti na zemljištu u vlasništvu dubrovačke bolnice, pa će se na jednom području u krugu od svega sto metara naći niz važnih zdravstvenih usluga za djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

Hina

 

Povezane vijesti