TAMARA BRAČUN Mlada umjetnica s invaliditetom organizira radionicu 'Plesna meditacija'

Plesna meditacija je naklonjena svakom, bez obzira na njegove tjelesne (ne) mogućnosti. Naš pokretač je naš um. Naš um je naša snaga

 

Radionica Plesne meditacije koju će voditi Tamara Bračun, djevojka s cerebralnom paralizom  i dugogodišnja članica Plesne grupe Magija iz Rijeke održat će se održat će se 6. travnja (subota) od 16 do 18 sati u Plesnoj školi Diva (na adresi Mije Krešića 5. Zagreb).

Plesna meditacija je duhovna disciplina namijenjena svim ljudima bez obzira na plesno iskustvo. Plesna tehnika je dobro došla kao temeljna baza plesa, ali u plesnoj meditaciji je nevažna, jer se jednostavno spontano prepuštamo ritmu i istražujemo svoje biće – svoju svijest, osjećaje. Igramo se svojim tijelom istražujemo pokrete.

 Plesna meditacija je naklonjena svakom, bez obzira na njegove tjelesne (ne) mogućnosti. Naš pokretač je naš um. Naš um je naša snaga.

Tehnika plesne meditacije služi da bi se opustili, pronašli svoj mir i slobodu. Otpustili sve brige i probleme, bili sa svojim nutrinom. Pronašli svoj put ka svjetlosti, oslobodili emocije. 'utišali' svoj um i samo plesati.

Iza mene je niz plesnih nastupa unutar Plesne grupe Magija i suradnji s umjetnicima nezavisne plesne scene u Hrvatskoj. Sudjelujem i nastavljam se educirati i usavršavati kroz mnogobrojne edukacijske plesne radionice u Hrvatskoj, te na raznim manifestacijskim događanjima. U razdoblju od 2006. do 2019. nastale su mnoge koreografije u kojima sam nastupala.

S obzirom na iskustvo koje sam stekla u Magiji i na raznim plesnim edukacijama, odlučila sam svoje znanje prenijeti drugima kroz nešto što me ispunjava i oslobađa, a to je plesna meditacija – kazala je voditeljica Radionice Tamara Bračun.

Za osobe s invaliditetom sudjelovanje je besplatno. Ako ste osoba s invaliditetom, u prijavi je potrebno navesti vrstu invaliditeta. Sudionici sa sobom moraju ponijeti udobnu odjeću u kojoj se lako kreću, bocu vode i protuklizne čarape.

Dodatna pitanja i prijave šalju se putem e-maila: srnari@gmail.com.

Anita Blažinović