SVETI MARTIN NA MURI Trijumf STKI URIHO na Državnom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom

Uskoro nas očekuje Otvoreno prvenstvo Slovenije koje će po kvaliteti prijavljenih natjecatelja biti neslužbeno prvenstvo svijeta i tu će naši igrači pokušati osvojiti što više bodova za podizanje rejtinga na svjetskoj tablici ponajboljih, rekao je izbornik hrvatske reperezentacije Emil Gubica

 

U Svetom Martinu na Muri od 5. do 7. travnja održano je 25. Državo prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom na kojem je nastupilo 153 parastolnotenisačice i parastolnotenisača iz 19 klubova. Natjecanje je održano u sveukupno 16 kategorija, ovisno o stupnju invaliditeta, za juniore i seniore.

Titulu državnog prvaka obranili su članovi STKI URIHO iz Zagreba osvojivši 106 bodova. Drugo mjesto pripalo je STKI Synergiji iz Samobora sa 94 boda, dok su trećeplasirani stolnotenisačice i stolnotenisači STKOI Uspona iz Velike Gorice sa 51 bodom.

- Bilo je to jedno od najmasovnijih državnih prvenstava koje je okupilo do sada najveći broj klubova, a ono što me posebno raduje je nastup čak 21 juniora. Kao izbornik posebno sam zadovoljan trenutnom formom naših reprezentativki i reprezentativaca. Za sve nas ovo će biti izuzetno naporna godina u kojoj će mnogi pokušati plasirati na Paraolimpijske igre u Tokiju. Odmah po završetku ovog natjecanaja u Svetom Martinu na Muri naše ponajbolje stolnotenisačice i osvajačice paraolimpijskog srebra iz Rio de Janera Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić otputovale su na pripreme u Novi Sad. Uskoro nas očekuje Otvoreno prvenstvo Slovenije koje će, po svemu sudeći, po kvaliteti prijavljenih natjecatelja gotovo biti neslužbeno prvenstvo svijeta i tu će mnogi naši pokušati osvojiti što više bodova za podizanje rejtinga na svjetskoj tablici ponajboljih - zaključio je izbornik hrvatske reperezentacije Emil Gubica.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti