IVAN GALIĆ Izložba likovnih djela 'Vukovar ponovno u Zagrebu' u organizaciji Hrvatskog saveza udruga invalida rada

Uvijek pozitivnog stava, društveno aktivan i nesebično pomaže drugima, što potvrđuje i Nagrada Grada Vukovara, koju je dobio 2011. za 40 godina humanitarnog rada, opisali su Galića organizatori izložbe

 

U prostorijama Hrvatskog saveza udruga invalida rada u tijeku je izložba likovnih djela Ivana Galića, predsjednika Udruge invalida rada Vukovara, pod nazivom 'Vukovar ponovno u Zagrebu'.

Kako stoji na web stranici HSUIR-a, Galić živi u Vukovaru od 1942. godine, gdje je kao trogodišnji dječak doselio sa svojom obitelji. Tamo je odrastao, školovao se, radio kao ekonomist u Kombinatu 'Borovo' te osnovao obitelj.

- Uvijek pozitivnog stava, društveno aktivan i nesebično pomaže drugima, što potvrđuje i Nagrada Grada Vukovara, koju je dobio 2011. godine za 40 godina humanitarnog rada. Slikanje mu je hobi još od djetinjstva, a uzori koji su ostavili trag kako na Galića tako i na generacije Vukovaraca su Roslika, Tatalović i Jukić – objavio je HSUIR.

Prilikom otvaranja izložbe 29. ožujka 2019., predstavnici Saveza su se prisjetili da je prva postavljena izložba u njihovom prostoru bila upravo ona od Galića pod nazivom 'Moj voljeni Vukovar', i to povodom dobivanja novog prostora za rad Saveza na korištenje od Grada Zagreba. Istu je bio otvorio sam gradonačelnik Zagreba Milan Bandić 20. rujna 2011. godine.

- Ove godine ponovno imamo priliku doživjeti Vukovar kroz vedute i pejzaže u različitim tehnikama u istom prostoru Hrvatskog saveza udruga invalida rada – istaknuo je predsjednik Saveza Josip Petrač, koji je ujedno i otvorio Izložbu za javnost.

Svi zainteresirani za doživljaj Vukovara kroz umjetnički pogled i izričaj Ivana Galića moći će razgledati izložbu do 15. travnja 2019., u razdoblju od 10 do 14 sati na adresi u Zagrebu, Hrgovići 47.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti