LABIN Pučko učilište provodi program kojemu je cilj povećati zapošljivost ranjivih skupina, uz ostale i osobe s invaliditetom

Cilj projekta je povećati zapošljivost kroz obrazovanje i stručno usavršavanje s ciljem integracije na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva

 

Pučkom otvorenom učilištu Labin u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga 'Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva' odobreno je 1.388.793,40 HRK za projekt 'Rudnici baštine'.

Projekt čiji je nositelj POU Labin financira se sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u 100 postotnom iznosu, partneri u projektu su Otvoreno učilište Diopter iz Pule, Udruga Istra Inspirit, Ugostiteljski obrt Bukaleta i KORAL d.o.o. (Hotel Peteani), a projekt je izrađen uz tehničku podršku Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte Grada Labina.

Cilj projekta je povećati zapošljivost ranjivih skupina na području grada Labina, grada Pule i šire okolice kroz obrazovanje i stručno usavršavanje s ciljem integracije na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Ciljne skupine projekta su nezaposlene osobe s područja Istarske županije s naglaskom na grad Labin i grad Pulu, a koje su pripadnici ranjivih skupina (mlađi od 25 godina, stariji od 54 godine i osobe s invaliditetom) s jedne strane te predavači i mentori praktične nastave s druge strane.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti