DRAMA U PODZEMNOJ ŽELJEZNICI Slijepa osoba umalo završila pod kotačima vlaka, spašena u zadnji tren

Hrabri Brendan Cawle uz pomoć drugih putnika izvukao je slijepog muškarca s tračnica. Vlak je stigao samo 20 sekundi nakon toga

 

Proteklih dana internetom se proširila snimka iz podzemne željeznice na širem području Washingtona, u gradu Bethesdi u Marylandu, gdje je prošlog tjedna u jutarnjima satima neimenovani slijepi muškarac pao na tračnice, a sekunde su ga dijelile od tragedije.

Iako je imao štap za slijepe osobe, nije primijetio da stoji točno na rubu. Kada je zakoračio, pao je na tračnice.

Srećom, u blizini se našao još jedan putnik koji je sve vidio i trenutačno odreagirao. Radi se o Brendanu Cawleu, koji je bio na putu za posao i odmah krenuo u akciju spašavanja. Potrčao je i uz pomoć drugih putnika izvukao muškarca s tračnica. Vlak je stigao samo 20 sekundi nakon toga.

Maryland je jedna od površinski najmanjih američkih saveznih država, kao i jedna od najgušće naseljenih saveznih država sa oko šest milijuna stanovnika. Jedna je od pedeset američkih saveznih država koja se nalazi u srednjeatlantskoj regiji SAD-a. Na jugu i istoku graniči sa saveznim državama Virginia, Zapadna Virginia i saveznim distriktom Washington, D.C., na sjeveru je Pennsylvania, a na istoku Delaware. Najveći grad Marylanda je Baltimore, a glavni grad je Annapolis.

Nesreće se mogu dogoditi svakome u bilo kojem trenutku, ali važno je da (potencijalne) nesretnike pomazi sreća i da se uz njih nađe neka osoba koja je spremna riskirati i vlastitu sigurnost kako bi pritekla u pomoć. Jer brza reakcija često može spasiti nekome život, o čemu svjedoči upravo i ovaj slučaj.

Klaudija Klanjčić

 

 

Povezane vijesti