CRIP CAMP Obamin dokumentarac o najvažnijem kampu u povijesti pokreta za prava osoba s invaliditetom

Dugometražni dokumentarac pripovijeda priču o ljetnom kampu za mlade s teškoćama u razvoju koji se održao sedamdesetih godina prošlog stoljeća u blizini Woodstocka u New Yorku

 

Novi dokumentarac koji bivši američki predsjednik Barack Obama i prva dama Michelle Obama donose na Netflix govori o razvoju pokreta za prava osoba s invaliditetom.

Produkcijska kuća bivšeg predsjedničkog para Higher Ground ovog je tjedna izjavila da će film 'Crip Camp' biti dostupan na najpoznatijem streaming servisu, dostupnom i u Hrvatskoj.

Dugometražni dokumentarac pripovijeda priču o ljetnom kampu za mlade s teškoćama u razvoju koji se održao sedamdesetih godina prošlog stoljeća u blizini Woodstocka u New Yorku, a pomogao je stvoriti pokret za prava osoba s invaliditetom.

Prošle godine Netflix je kazao da su Obame dogovorile višegodišnji ugovor za proizvodnju filmova i serija za streaming uslugu. 'Crip Camp' je među prvih sedam projekata koji će biti predstavljeni kao dio dogovora.

Drugi programi koje je produkcijska kuća obitelji Obama razvila za Netflix uključuju dugometražni film o Fredericku Douglassu, emisiju za predškolce o hrani i dramsku seriju o New Yorku nakon Drugog svjetskog rata.

- Stvorili smo Higher Ground kako bismo iskoristili moć pripovijedanja. Zato nismo mogli biti uzbuđeniji zbog tih projekata - rekao je bivši predsjednik.

- Osvrćući se na pitanja rase i klase, demokracije i građanskih prava, i još mnogo toga, vjerujemo da svaka od ovih produkcija neće samo zabavljati, nego će nas sve educirati, povezati i nadahnuti.

Sadržaj će, javlja Disability Scoop, biti objavljen u nadolazećim godinama.

Damir Fatušić