NOVA GRADIŠKA Grad koji zapošljava najviše osoba s invaliditetom

Trenutno je otvoren natječaj za javne radove u kojima ćemo zaposliti 25 ljudi, među kojima će biti i osobe s invaliditetom. Možemo očekivati kako ćemo kao Grad dobiti još jednu titulu, titulu grada koji zapošljava najviše osoba s invaliditetom, kazala je zamjenica gradonačelnika Trupina

 

Iako je u Hrvatskoj izražen problem nezaposlenosti, Grad Nova Gradiška može se pohvaliti uzlaznim trendom u zapošljavanju, a s druge strane padom broja nezaposlenih, piše novagra.

Podaci su temeljeni na evidencijama Hrvatskog zavoda za Mirovinsko osiguranje pa ih se smatra najpouzdanijim pokazateljem, na što često ukazuje gradonačelnik Vinko Grgić.

- Prepoznati smo kao mali grad s velikim idejama. Po zadnjim dostupnim i službenim podacima Grad Nova Gradiška je četvrti grad po povećanom broju zapošljavanja u Hrvatskoj, a prvi grad u Slavoniji i Baranji. To je velika stvar za nas. Naš trud je ogroman i rezultati polako dolaze. Znamo da ne dolaze preko noći jer je to mukotrpan i dugoročni proces – kazao je gradonačelnik Grgić na nedavno održanom drugom Gospodarskom forumu.

Grad Nova Gradiška mogao bi uskoro dobiti još jedno pažnje hvalevrijedno priznanje vezano za zapošljavanje. Naime, ono se odnosi na zapošljavanje osoba s invaliditetom koje, unatoč tomu što bi trebale imati prednost pri zapošljavanju, nažalost, teško dolaze do posla.

- Prije nekoliko dana smo dobili informaciju kako je Grad Nova Gradiška grad koji zapošljava najviše osoba s invaliditetom. Naime, kroz projekt 'Zaželi' zaposleno je pet osoba s invaliditetom koje su prošle razne edukacije i imaju prednost pri zapošljavanju. Isto tako pri zapošljavanju u javnim radovima dajemo prednost osobama s invaliditetom.

Trenutno je otvoren natječaj za javne radove u kojima ćemo zaposliti 25 ljudi među kojima će biti i osobe s invaliditetom. Možemo očekivati kako ćemo kao Grad dobiti još jednu titulu, titulu grada koji zapošljava najviše osoba s invaliditetom. – kazala je zamjenica gradonačelnika Trupina.

Anita Blažinović